'Google werkt aan mondiaal mobiel netwerk voor vast tarief'

Google overweegt een eigen mobiele netwerk wereldwijd uit te rollen. Met dit netwerk betaal je waar je ook ben je normale tarief. Extra kosten voor bellen en internetten in het buitenland bestaan bij dit mobiele netwerk van Google niet.

'Google werkt aan mondiaal mobiel netwerk voor vast tarief'  Google

Dit schrijft the Telegraph op basis van anonieme bronnen.. Google is op dit moment in onderhandeling met Hutchison Whampoa, een bedrijf uit Hongkong. Dit bedrijf bezit de Britse telecomprovider Three, dat naast Groot-Brittannië ook actief is in onder andere Italië, Zweden en Oostenrijk, maar ook in landen als Indonesië en Vietnam.

Als het tot een samenwerking komt, krijgt Google toegang tot het netwerk in onder andere deze landen. Uiteindelijk lijkt een mondiaal netwerk het einddoel te zijn. Of je nou in Nederland of Zimbabwe bent: overal moet je dan kunnen bellen voor het vaste tarief dat je met de provider hebt afgesproken.

Dit is de grote nachtmerrie van veel providers, die goed verdienen aan belletjes in het buitenland. Het geeft ook nog maar eens aan dat tech-giganten steeds meer aan de poorten van de providers staan te rammelen. Google nu met dit netwerk, en eerder al Apple met zijn eigen ingebouwde simkaart in de iPad Air 2 in de Verenigde Staten.

Deze simkaart wordt door de fabrikant meegeleverd. Pas als je je toestel aanzet, kies je een provider. Hier kun je voor een maand of een jaar een contract mee aangaan. Zo kun je dus elke maand naadloos overstappen op een andere provider die een beter tarief biedt. Zo betaal je waarschijnlijk dus nooit te veel geld. Het legt de macht bij de consument.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters