Google: ''Wij zijn het nieuwe Microsoft''

Google-topman Eric Schmidt heeft in een interview met Bloomberg gezegd dat zijn bedrijf het nieuwe Microsoft is. Met een mobiel besturingssysteem, Android, dat wint op alle fronten. Zowel van Apple als van andere spelers op deze markt.

Google: ''Wij zijn het nieuwe Microsoft'' eric schmidt 01

Schmidt meldt in het interview dat ‘de oorlog tussen Google en Apple door ons wordt gewonnen’. Wat eigenlijk geen wonder mag heten, gezien het feit dat Apple maar één ijzer in het vuur heeft (de iPhone) en Androidfabrikanten inmiddels honderden toestellen op de markt hebben gebracht.

Schmidt schrikt er desondanks niet voor terug om te beweren dat de populatiteit van Android, dat inmiddels 70 procent van de mobiele markt in handen heeft, te vergelijken is met de strijd tussen Microsoft en Apple twintig jaar geleden. Toen Microsoft won op de computermarkt door zijn besturingssysteem te licenseren aan elke pc-fabrikant die het maar wilde, en Apple met zijn exclusieve OS eigen computers bleef maken.

De analogie gaat niet helemaal op, omdat Apple destijds helemaal niet van plan was om Microsoft te verslaan. In tegenstelling tot de opstelling van Apple tegenover Android nu; het OS van Google wordt te vuur en te zwaard bestreden door Apple.

Schmidt hierover: ”Onze strategie is te vergelijken met het maken van een grotere taart. Op die manier krijgen we uiteindelijk een niet zo perfect gecontroleerd en niet echt goed bestuurde grotere taart, wat hoort bij open systemen.”

Waarmee hij toegeeft dat Android altijd problemen zal blijven houden met bijvoorbeeld de veiligheid, als gevolg van het besluit om een open besturingssysteem te blijven.

Bron: Coolsmartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

   Er wordt meer bedoeld dat steeds minder mensen uberhaupt nog een desktop gebruiken voor allerlei taken. Die zijn inmiddels al door 'mobiel' overgenomen. Denk aan het checken van je e-mail. Daar zet bijna niemand nog zijn computer voor aan denk ik, als het al in je broekzak binnenkomt… Ik ben het met je eens dat Windows blijft regeren op de desktop. Maar of de desktop blijft regeren, is hier de vraag.

  1. Danijel -

   T is een gegeven dat Android niet veilig is. Wekelijks schrijven wij en andere media of malware etc. En dat het systeem open is, lijkt me duidelijk.. We zullen er in het vervolg op letten dat we niet te wijzend schrijven 🙂

  1. Danijel -

   Grappig, dat horen we dagelijks ook over Windows Phone, iOS en BlackBerry. T is blijkbaar nooit goed 🙂 Maar we horen wel graag van je waarom je dat vind/denkt!

   1. Albert -

    ik vind jullie altijd redelijk neutraal. en over veiligheid van android welke van die verhalen zijn waar? Als je een android gebruiker vraagt heb je wel eens mailware of virus gehad zullen weinig mensen hier ja zeggen. Microsoft schopt zelf zulke dingen de lucht in, moedigt zelfs (tot prijzen toe ) aan je horror verhalen over android te vertellen.. hoe zwak ben je dan…

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters