Google wil meeluisteren met je telefoongesprekken

Google wil meeluisteren met je mobiele telefoongesprekken. Door de achtergrondgeluiden te analyseren, wil de softwaregigant advertenties naar je toe brengen die daarop zijn afgestemd. Dus als Google, al meeluisterend, hoort dat het regent, kun je advertenties voor paraplu’s op je telefoonscherm krijgen.

Google Adsense

Google heeft afgelopen week een patent geregistreerd met de titel ”Adverteren gebaseerd op omgevingsomstandigheden”. Het komt erop neer dat je mobiele telefoon allerlei informatie verzamelt die vervolgens worden gebruikt om advertenties te laten zien die daarmee te maken hebben. Niet alleen de achtergrondgeluiden tijdens een telefoongesprek worden beluisterd en geanalyseerd, ook worden alle sensors van de telefoon ingezet om er achter te komen met welke advertenties Google je interesse kan wekken.

Daartoe wil Google gegevens verzamelen over achtergrondgeljuiden, beweging, temperatuur, vochtigheid, licht, geluid en samenstelling van de lucht op de plek waar je je bevindt. Al die door sensors in de telefoon verzamelde informatie kan dan worden benut om advertenties naar je toe te sturen. Als het toestel bijvoorbeeld bemerkt dat het heel erg warm is in je omgeving, kun je advertenties toegestuurd krijgen waarin je airconditioners van de dichtstbijzijnde winkel worden aangeprezen.

Nu al leest Google in browsers mee met je Gmail, waar trefwoorden in worden gezocht waarbij advertenties worden afgebeeld. Op telefoons gaat dat dus nog veel verder straks en het patent strekt zich ook uit tot buiten je telefoon: wellicht dat straks de advertentie die Google je wil laten zien, op een ander apparaat in je buurt wordt getoond, zoals een tablet of een andersoortig scherm.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Macleod -

  Pardon, Google??? Gelukkig was ik niks aan het drinken, want dan had ik me beslist verslikt…

  Google Inc. bevalt me steeds minder en minder…

 2. johan -

  @katinka
  Zwakzinnig argument, als ik een telefoon koop bij een bel winkel heb ik niets te maken met Google, verder kunnen gebruiksvoorwaarden niet gebruikt worden als vrijbrief om mensen te bespioneren. Google is hier al vele malen voor op de vingers getikt, het wordt hoog tijd dat ze het tikken vervangen door het afkappen van een hand.

 3. anton -

  ga maar weer postduiven houden, voor mij dus een telefoon waar je alleen maar mee kunt bellen.en op mijn pc xquick. Waar blijft mijn grondwettelijk recht op privacy ?

 4. Kees -

  Goh, per ongeluk hadden we ook spraakherkenning aangezet waardoor reclame op trefwoord kon worden gepleegd. Wisten we niet. Sorry!
  (remember streetview wifi sniffing? ūüôā

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters