Google wil middels smartphones kamers in kaart brengen

Google is een nieuw project gestart genaamd Project Tango om kamers van gebouwen in kaart te brengen. Dit kan relatief gemakkelijk dankzij een nieuwe smartphone die Google voor dit doel ontwikkeld heeft.

Google Project Tango

Project Tango is een project van het oude Motorola-team dat Google zal gaan houden nadat de overname van Motorola door Lenovo rond is gemaakt. Het idee van Project Tango is om middels een smartphone gemakkelijk kamers in een gebouwd in kaart te brengen. De speciaal hiervoor ontwikkelde smartphone, die alleen aan ontwikkelaars zal worden uitgegeven, beschikt over twee camera’s en een tal van speciale sensoren om zo diepte in een kamer te kunnen meten. Door simpelweg door een kamer te lopen zal de smartphone de muren, deuren en zelfs meubels kunnen meten en vervolgens kunnen visualiseren in een programma.

Doel van Google is om op termijn zo op een relatief eenvoudige en goedkope manier gebouwen in kaart te brengen middels consumenten. Google brengt nu nog zelf veelal locaties in kaart en soms doen bedrijven dat voor Google. Op termijn moeten consumenten dat ook zelf kunnen doen middels hun smartphone. De smartphone zelf draait op Android en is voorzien van een speciale Myriad 1-processor die naast de standaard ARM-processor draait om zo soepeltjes de 3D-beelden te kunnen verwerken.

Naast het in kaart brengen van gebouwen is ook het idee dat via het toestel gegamed kan worden middels virtual reality. Google geeft aan dat de toepassingen van Project Tango letterlijk eindeloos kunnen zijn en dat het erg benieuwd is waarmee ontwikkelaars op de proppen zullen gaan komen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters