Google wil miljard goedkope smartphones voor de armen

Google-CEO Eric Schmidt heeft een visie. En die is groots. Een miljard goedkope mobiele telefoons wil hij verspreiden onder de armen in de wereld. Niet zomaar telefoons, maar smartphones.

eric schmidt

In de Harvard Business Review beschrijft Schmidt zijn toekomstvisie. Eerst beschrijft hij hoe de mobiele technologie zo ver is gekomen dat de telefoon nu weet waar je bent, wat er op die plek te doen of te koop is, en dergelijke informatie wordt op de persoon toegesneden.

Maar het gaat veel verder. Google moet drie belangrijke zaken zien te regelen, meldt Schmidt, die gisteren zijn vertrek als CEO bij Google bekend maakte. Eerst moet er serieus werk worden gemaakt van supersnel internet, Schmidt noemt LTE. Dat moet mobiele internetsnelheden tussen 8 en 10 megabit brengen, zo’n tien keer wat er nu beschikbaar is via de telco’s. Dergelijke snelheden maken ruimte voor creatieve applicaties, vooral entertainment en sociale toepassingen.

De tweede grote opgave vindt Schmidt de introductie van ‘mobiel geld’. Zoals bekend zit in de laatste Google telefoon, de Samsung Nexus S, een NFC-chip waarmee betaald kan worden met de telefoon. De moderne technologie kan ervoor zorgen dat telefoons met dergelijke mogelijkheden in de armere delen van de wereld als een soort ‘bank’ gebruikt kunnen worden.

De derde opgave is bijzonder ambitieus. Binnen luttele jaren, aldus Schmidt, moet een miljard arme mensen op deze wereld met een goedkope smartphone rondlopen, met een touchscreen en voorzien van een browser-gebaseerd OS.

“Stel je eens voor hoe dit het bewustzijn van deze mensen over lokale en wereldwijde informatie gaat veranderen, en hun denkwijze over educatie. En dit is nog maar het begin”, aldus Schmidt.

Bron: Harvard Business Review

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters