Google wil misschien meebetalen aan investeringen in Europese telefoonnetwerken

Google reageert niet op voorhand negatief op de eis van Europese telco’s om mee te betalen aan nieuwe telefoonnetwerken met een grotere bandbreedte.

Google Nexus S AAP

Veel telco’s maken zich grote zorgen over het almaar groeiende gebruik van mobiel internet en de investeringen die daarvoor nodig zijn, terwijl de inkomsten uit traditionele bronnen als bellen en sms-en sterk teruglopen.

De uitspraak dat Google wel wil meebetalen aan investeringen in mobiele netwerken, komt niet van Google zelf, maar van CEO Stephane Richard van France Telecom. Die sprak met Google’s CEO Larry Page tijdens een ‘heel openhartige’ ontmoeting, en sindsdien is Richard van mening dat er een deal tussen telco’s en bandbreedte-opslokker Google mogelijk moet zijn.

Telefoons met het mobiele besturingsssyteem van Google, Android, en de iPhone zijn de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor een zeer grote groei van het gebruik van mobiele datanetwerken. Die kraken dan ook voortdurend in hun voegen en telco’s zien zich gedwongen tot enorme investeringen om de groei bij te kunnen benen. Sommige telco’s melden op voorhand dat bepaalde data-opslokkende en met de telco’s concurrerende apps als Skype en WhatsApp extra zullen worden belast, of worden verboden. Ook wordt afgestapt van de ongelimiteerde data-abonnementen.

Bij dit alles kijken de telco’s jaloers naar Google, dat op hun kosten megawinsten binnenhaalt. Laat die maar eens wat meebetalen aan onze datanetwerken, werd gesteld. En dat gaat dus wellicht gebeuren. Wel vindt Google dat de telco’s een beetje overdrijven, want ze verdienen wel degelijk aan de groei van het mobiele internet, meent Eric Schmidt van Google. De winsten bij de telco’s zijn nog groot genoeg.

Bron: Fierce Wireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters