'Google wil Motorola verkopen aan Lenovo'

Google zou dochterbedrijf Motorola willen verkopen aan Lenovo. Dat wordt gemeld door persbureau Reuters.

Motorola Google logo

Google kocht Motorola Mobile begin 2012 voor 12,5 miljard dollar. Het dochterbedrijf zou aan Lenovo worden verkocht voor zo’n drie miljard dollar, waarmee Google een verlies van bijna tien miljard dollar zou incasseren.

Lenovo is een Chinese elektronicafabrikant die voornamelijk naam heeft gemaakt met computers. Op de mobiele markt is het nog een redelijk bescheiden speler. Met de overname van Motorola zou dat stevig veranderen.

Volgens de ongenoemde bronnen van Reuters zijn de gesprekken tussen Google en Lenovo over de verkoop van Motorola al in een vergevorderd stadium. Het Chinese bedrijf zou ervoor willen betalen met een combinatie van eigen aandelen en geld.

Alom is in 2012 aangenomen dat Google het Amerikaanse bedrijf Motorola eigenlijk alleen maar aankocht voor de gigantische patentenportefeuille van het bedrijf, waarmee Google het mobiele besturingssysteem Android probeerde te beschermen tegen de patentaanvallen van zowel Apple als Microsoft. Onlangs licenseerde Google al die patenten aan Samsung voor een periode van tien jaar. Het lijkt dan ook niet erg waarschijnlijk dat de patentenportefeuille eveneens overgaat naar Lenovo.

Reuters meldt dat Lenovo zich bij de overname van Motorola laat adviseren door de Credit Suisse Group. Google laat zich bijstaan door Lazard Ltd bij de verkoop. Officieel heeft geen van al die bedrijven commentaar op de overnamegeruchten.

De overname van Motorola door Google heeft de softwaregigant destijds in een precaire situatie gebracht, omdat Google hiermee direct ging concurreren met hardwarefabrikanten zoals Samsung, HTC en Sony. Het leidde er onder meer toe dat Samsung het eigen besturingssysteem Tizen is gaan ontwikkelen, om niet geheel afhankelijk te zijn van Android.

Google heeft bij Motorola na de overname stevig het roer omgegooid. Met de recente Moto X en Moto G heeft Motorola sinds lange tijd weer een paar goedlopende toestellen in de winkels liggen.

Update:

Google heeft bekend gemaakt dat het Motorola verkocht heeft voor 2.91 miljard dollar. Google blijft de eigenaar van het grote patentenpakket van Motorola. De CEO van Google laat ook in de blogpost duidelijk blijken dat het bedrijf Motorola heeft aangekocht voor haar patenten om zo het Android ecosysteem beter te kunnen beschermen.

'Google wil Motorola verkopen aan Lenovo' bflieyqcqaewfwi 
De deal is rond.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters