Google wil prijzenslag op tabletmarkt starten

Naar verluidt wil Google met de nieuwe Nexustablet ver onder de prijs duiken van alle andere kwaliteitstablets. Het 7-inch apparaat zou nog geen 130 euro moeten kosten.

asus memo 630

Eerder werd bekend dat Google met Asus werkt aan een nieuwe Nexustablet die net onder de tweehonder dollar zou kosten. Nieuwe geruchten vermelden dat het nog vijftig dollar goedkoper moet. Google wil eindelijk eens potten breken op de tabletmarkt, maar de platte apparaten kosten tot dusver allemaal honderden euro’s en kunnen zich voor die prijs nauwelijks meten met de iPad van Apple die maar weinig duurder is en in sommige gevallen zelfs iets goedkoper.

Google heeft kennelijk gekeken naar het enige Android-verkoopsucces tot nu toe op de tabletmarkt, de Amazon Kindle Fire. De boekengigant brengt dat apparaat voor tweehonderd dollar naar de Amerikaanse markt en daar is het een doorslaand succes. Naast de kwaliteit van Android – Ice Cream Sandwich is de eerste versie van het besturingssysteem dat volgens de reviews redelijk vlekkeloos loopt op tablets – is dus ook de prijs een punt waar consumenten sterk naar kijken. De prijs van de iPad maakt liefhebbers van deze tablet kennelijk niet uit, ze kopen hem toch wel, maar bij Androidtablets ligt dat anders.

Met de nieuwe, lagere prijs is het afwachten of het nog steeds een variant van de Asus MeMo 370T wordt, die model staat voor de nieuwe tablet van Google. Naar verluidt moet er vanwege het prijsverschil toch een nieuw apparaat worden ontworpen. Eind mei zou de tablet aan de pers worden gepresenteerd.

Bron: Android and me

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters