'Google wil van Motorola af'

Google wil volgens The Wall Street Journal af van Motorola. Het bedrijf zou Motorola zonder haar patenten willen verkopen aan het Chinese Huawei.

Volgens de krant zit Google redelijk in zijn maag met Motorola. De fabrikant weet namelijk niet zo goed wat het met de productie van het bedrijf aan moet; Motorola werd alleen aangekocht om haar 17.000 patenten. Anonieme medewerkers binnen Google en Motorola hebben stille hoop dat Google zowel een softwarefabrikant als hardwarefabrikant kan worden en beide bedrijven goed in elkaar weet te integreren. Andere menen weer dat dit een utopie is en dat Google zich geen raad weet met de hardwarebusiness van Motorola.

Google is momenteel in alle stilte verschillende opties aan het onderzoeken over de toekomst van Motorola. Duidelijk is wel dat de afdeling binnen Motorola die verantwoordelijk is voor televisiekastjes verkocht zal gaan worden. Aziatische bronnen hebben aan de krant laten weten dat Google ook overweegt om de mobiele hardwaredivisie te verkopen. Volgens anonieme bronnen heeft Google Motorola aangeboden aan Huawei voor een ‘hoog bedrag’. Dit zou erop duiden dat Google Motorola van de hand wil doen en diens 17.000 patenten zelf wil houden om zo het Android OS te beschermen.

Google zelf heeft niet gereageerd op de geruchten en de krant meent dat ook dat verschillende bronnen elkaar tegenspreken in deze zaak. Desalniettemin heeft het er wel alle schijn van dat Motorola geen lang leven is beschoren onder de vlag van Google.

Google Motorola

 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters