Google wil verkoop via Android Market aanjagen

Google is niet blij met de achterblijvende verkoopcijfers van betaalde apps in de Android Market. Apps verkopen slecht terwijl het aantal Androidtelefoons stijgt. Google wil wat veranderingen doorvoeren.

Android Market logo

Manager Eric Chu van Google Android heeft in een gesprek met ongeduldige app-ontwikkelaars, die zo langzamerhand wel eens wat willen verdienen aan hun producten, toegezegd dat er verbeteringen in het betaalsysteem zullen worden doorgevoerd.

Chu wil bijvoorbeeld zorgen voor een systeem om voor een app te betalen terwijl je er gebruik van maakt. Dit in-app betaalsysteem bestaat al voor de iPhone en het had in de Apple App Store tot gevolg dat de verkoopcijfers stegen.

Tweede maatregel is betalen via de telefoonrekening. Dit is in de VS al mogelijk via telco AT&T. Google wil wereldwijd snel andere telco’s toevoegen waar dit ook kan. Betalen via de telefoonrekening vinden consumenten meer vertrouwd dan via een andere betaalmethode, zoals creditcards. Chu merkte hierover wel op dat een betaalsysteem opzetten met telco’s veel tijd en geld vergt. Maar als het eenmaal werkt, zijn consumenten er blij mee, en ontwikkelaars ook.

Google stelt ook een team in van medewerkers die apps opsporen die de regels van de Market niet respecteren. Ook wordt het systeem verbeterd waarmee apps van een rating worden voorzien, zodat het makkelijker wordt om goede en populaire apps eruit te vissen.

Ook komt er een sociale component in de apps, het Android Address Book. En Google gaat ervan uit dat HTML5 een rol gaat spelen bij de ontwikkeling van apps.

Bron: Forbes

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters