'Google wil WhatsApp overnemen voor 1 miljard dollar'

Volgens bronnen van DigitalTrends zou Google momenteel een overname onderhandelen met WhatsApp. Er zou een miljard dollar op tafel liggen voor de berichtendienst.

WhatsApp

De onderhandelingen zouden al een tijdje bezig zijn, maar de onderhandelaars van WhatsApp lijken moeilijk te paaien. Daardoor is de prijs nu al zo’n miljard dollar, aldus bronnen bij Digital Trend. De overname zou Google goed van pas komen want de softwaregigant heeft momenteel niet veel succes met haar berichtendiensten. Het marktaandeel van producten als Google+ en Google Talk is teleurstellend laag.

WhatsApp heeft een stevige voet in de markt van mobiele berichten. De dienst is in Nederland zelfs zo populair dat het heeft gezorgd voor een daling in het aantal verzonden SMS-berichten. Het bedrijf is niet zo gretig op het vrijgeven van financiële cijfers, maar volgens dezelfde bron bij Digital Trends zou het bedrijf jaarlijks 100 miljoen dollar aan inkomsten genereren.

Momenteel winnen berichtendiensten als WhatsApp, Tango, en Facebook Messenger een groot deel van de markt voor zich. WhatsApp liet niet zo lang geleden nog weten dat er dagelijks een miljard berichten verzonden worden via de dienst.

Bron: Digital Trends

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters