Zeven dingen die je nog niet wist over Google

Google kennen de meeste mensen van de zoekmachine, maar we weten dat het bedrijf ook in de smartphonewereld behoorlijk wat te melden heeft. Niet alleen is het bedrijf verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het Android besturingssysteem, maar komt Google al een tijdje ook met eigen smartphones. Dit zijn zeven dingen die je vast nog niet wist over het bedrijf.

Google in niet bestaande talen

Google is beschikbaar in behoorlijk wat talen, maar wist je dat niet al deze talen daadwerkelijk “bestaan”? Neem bijvoorbeeld het brabbeltaaltje van de Zweedse chef in The Muppet Show. De meeste mensen denken dat hij gewoon maar wat uitkraamt, maar blijkbaar zit daar toch wat meer achter. Als je de taal begrijpt kun je daar gerust ook dingen mee opzoeken op Google en ook je resultaten worden in gebrabbel weergegeven. Naast muppet fans kunnen overigens ook Star Trek liefhebbers met vreemde talen aan de slag, want ook Klingon wordt ondersteund.

Google in Klingon
Google in Klingon

Googlen tegen vampieren

Tegenwoordig is iets opzoeken op Google gewoon een werkwoord geworden en blijkbaar werd “googlen” voor het eerst op televisie gebruikt in 2002 om vampieren te verdelgen. Het woord kwam namelijk al eerste voorbij in de serie Buffy the Vampire Slayer, toen Willow aan de slayer vroeg of ze iemand al had gegoogled.

googlen Buffy the Vampire Slayer

Speling op googol

Hoewel het woord googlen nu wel degelijk een betekenis heeft, betekende het woord Google in het begin eigenlijk helemaal niks en was het een speling op het woord googol. Dit is een wiskundige aanduiding voor het getal tien tot de honderdste macht en schrijf je voluit als 10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000. Googol zou stiekem verwijzen naar het feit dat de zoekmachine oneindig veel data zou kunnen verwerken. Veel mensen vragen zich af of Google stiekem helemaal geen speling is op het woord googel, maar dat het gewoon verkeerd gespeld was en toen maar zo is gebleven.

Eerste Google tweet in binaire code

Het lijkt alsof iedereen bijna wel Twitter gebruikt en ook Google doet hier vrolijk aan mee. De eerste tweet van het bedrijf was echter niet voor iedereen meteen te ontcijferen, aangezien het in computertaal werd gepost. Nadat je de enen en nullen had ontcijferd bleek de boodschap “I’m Feeling Lucky” te zijn.

Google tweet

Waarom grasmaaiers als er geiten zijn

Om het gras rondom het hoofdkantoor in toom te houden gebruikt Google geen grasmaaiers. Waarom zou je ook wanneer er ook nog geiten bestaan. Google huurt geiten van het bedrijf California Grazing om het gras op een natuurlijke manier te maaien. Zo’n 200 geiten komen om de zoveel tijd een weekje bij Google logeren. Behalve dat het gras dan weer korter is, komen de geiten met een extra voordeel. Ze bemesten namelijk ook meteen de grond.

Google geiten

Lego voor de harde schijven

Google begon natuurlijk net zoals de meeste bedrijven als een kleine startup en in het begin waren er maar tien harde schijven van 4GB nodig om het Google algoritme op te slaan. Deze werden bewaard in een soort kastje, gemaakt van niets minder dan LEGO blokjes. Niet alleen was dit een goedkope oplossing, het was ook meteen erg flexibel. Mocht de kast moeten groeien was het makkelijk om met extra blokjes snel even uit te breiden. Tegenwoordig zou dat misschien niet werken, aangezien er meer dan 100 miljoen GB aan data opgeslagen moet worden.

Google LEGO

Don’t be evil

Het motto van Google was vroeger  “don’t be evil”. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het zou een bedrijfscultuur moeten stimuleren die objectiviteit stimuleert en belangenverstrengelingen zou moeten voorkomen. Het motto werd in 2004 voorgesteld door Google medewerker Paul Buchheit en werd in 2004 toegepast. Tegenwoordig is het motto toch iets veranderd en moeten de woorden “Do the right thing” medewerkers motiveren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters