‘Dit wordt Google’s nieuwe voice assistant voor in huis’

Google is naar verluid bezig met het produceren van een eigen speaker met spraakherkenning. Amazon, de Amerikaanse webwinkel, heeft al enige tijd een vergelijkbare speaker met spraakherkenning; Echo.

Google’s nieuwe apparaat heeft de codenaam Chirp en de verwachting is dat we op de I/O developer conference meer van deze speaker gaan zien. De speaker lijkt qua uiterlijk volgens de geruchten behoorlijk op de vorig jaar door Google gelanceerde OnHub wireless router. Ook de ‘Chirp’ is een langwerpige zwarte cilinder.

Amazon echo
De Amazon echo lijn

Smart living

Google neemt op veel vlakken het voortouw als het om stembesturing. Dat is niet zo gek, want elk commando dat je geeft of elke vraag die je stelt levert voor de zoekmachinegigant waardevolle data op. Hiermee kunnen advertenties nóg beter aansluiten bij jouw persoonlijke profiel. Via de mobiele telefoon kan al enige tijd gebruik gemaakt worden van Google Now. Hiermee kunnen routes worden gepland, berichten worden verzonden en contactpersonen worden gebeld zonder dat de telefoon daarvoor aangeraakt hoeft te worden. De huiskamer is het volgende strijdtoneel van de digitale assistent. Amazon heeft met de Echo bewezen dat er een behoorlijke markt is voor een digitale assistent voor in huis. Deze speaker is inmiddels meer dan drie miljoen keer over de toonbank gegaan en wordt door gebruikers zeer gewaardeerd. In Nederland is de Echo nog niet verkrijgbaar, maar de verwachting is dat dit rond de jaarwisseling wel zo gaat zijn.

Google I/O

Ieder jaar is het weer een verassing waar Google zijn pijlen het komend jaar op zal gaan richten. De verwachting is dat dit jaar Virtual Reality en Voice Assistance de boventoon gaan voeren, maar vlak ook Chome OS niet uit. Er gaat al enige tijd het gerucht dat het besturingssysteem voor laptops zoals de Pixel C eindelijk volledig Android zal worden geïntegreerd. Daarnaast zal Google ons waarschijnlijk warm gaan maken voor hun zelf rijdende auto’s.
Over Google I/O gaan we je dit weekend meer vertellen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters