Google's project Tango-smartphones gaat astronauten helpen

De NASA gaat gebruik maken van Google’s Project Tango-smartphones om kleine assistenten voor ruimtevaarders te besturen. De smartphones van Google kunnen gemakkelijk de omgeving in kaart brengen en beschikken over extra benodigde sensoren.

Nasa project tango google

De NASA is een nieuw project gestart genaamd SPHERES. SPHERES zijn kleine mechanische bolletjes die ruimtevaarders moet gaan ontzorgen in de ruimte. De bedoeling is dat de bolletjes klusjes kunnen gaan doen voor astronauten. Zo kunnen ze kleine reparaties uitvoeren of naar een bepaalde plek gestuurd worden om polshoogte te nemen van een situatie. Ook kunnen ze op termijn gevaarlijke situaties op zich gaan nemen en hoeft hiervoor geen mensenleven geriskeerd te worden.

Deze SPHERES moeten echter door een computer aangestuurd worden en de NASA heeft gekozen voor Google’s Project Tango-smartphone. Project Tango beschikt over een tal van camera’s en sensoren waardoor hij bijzonder snel en efficiënt een omgeving in kaart kan brengen. Zo kan het toestel 3d-kaarten maken van omgevingen en zo gemakkelijk de situatie inschatten en de SPHERES vervolgens op basis van deze gegevens aansturen. Ook zitten er een aantal extra sensoren in de toestellen verwerkt zoals een accelerometer, luchtdruk en vochtigheidsmeter. Ook is de rekenkracht van een Project Tango-smartphone relatief hoog, waardoor het de ideale kandidaat is volgens de NASA om de SPHERES aan te sturen.

Project Tango is een project van het oude Motorola-team dat Google zal gaan houden nadat de overname van Motorola door Lenovo rond is gemaakt. Het idee van Project Tango is om middels een smartphone gemakkelijk kamers in een gebouw in kaart te brengen. De speciaal hiervoor ontwikkelde smartphone, die alleen aan ontwikkelaars zal worden uitgegeven, beschikt over twee camera’s en een tal van speciale sensoren om zo diepte in een kamer te kunnen meten. Door simpelweg door een kamer te lopen zal de smartphone de muren, deuren en zelfs meubels kunnen meten en vervolgens kunnen visualiseren in een programma.

De eerste SPHERES in combinatie met de Project Tango-smartphone zullen volgend jaar de ruimte in gaan. Google helpt de NASA ondertussen met het schrijven van de benodigde software voor de toestellen.

Nasa project tango google 
Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters