Google's spraakgestuurd zoeken veel sneller dan Siri op iPhone

Apple heeft Siri, de spraakgestuurde assistent op de iPhone. Google heeft sinds kort ook spraakgestuurd zoeken op de iPhone. Gizmodo legde ze eens naast elkaar en kwam erachter dat de app van Google veel en veel sneller is dan Siri.

Google komt met Siri-concurrent voor iPhone schermafbeelding 2012 08 08 om 225123

De resultaten van de ingesproken commando’s waren voor beide ‘assistenten’ overigens grosso modo hetzelfde: okee. Wel kwamen er soms wat vreemde antwoorden. Gizmodo vroeg aan Siri om informatie over de ergste tropische stormen die ooit over New York hebben geblazen, en de app gaf hockeyscores weer. Google kreeg de vraag wanneer de volgende wedstrijd van de Giants was, en presenteerde de scores van de wedstrijd van vorige week. Erg vlekkeloos werkt de spraakbesturing dus nog niet bij beide apps.

Maar in het algemeen deugden de apps wel qua resultaten. Alleen Siri viel negatief op vanwege de sloomheid van de app ten opzichte van Google Voice Search. Google kwam elke keer sneller met een antwoord op de proppen dan Siri en de stem was ook fijner om aan te horen, aldus Gizmodo.

Google Voice Search is ontzettend goed in het opzoeken op dingen op internet, en Siri met het besturen van de telefoon: andere apps kunnen via een spraakcommando aan Siri worden opgestart. Google Voice Search heeft dan ook geen toegang tot de opgeslagen informatie op het toestel, en Siri wel. Je kunt met Siri (in het Engels) wel een sms produceren en wegsturen, maar met Voice Search van Google niet.

Bron: Gizmodo

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters