GoPro start samenwerkingsprogramma voor uitbreiding cameradienst

GoPro heeft aangekondigd dat ze gaan samenwerken met honderd andere bedrijven om hun camera’s overal te kunnen plaatsen. The GoPro Developer Program is een initiatief om met ontwikkelaars mobiele apps te creëren, en om camera-accessoires en mounts voor de camera’s te ontwikkelen.

The GoPro Developer Program

The GoPro Developer Program
Een GoPro array

The GoPro Developer Program is gelanceerd om de conventionele lijn van GoPro actie camera’s om te bouwen tot een soort open source platform. Om dit te realiseren werkt GoPro samen met 100 andere bedrijven. Afgelopen jaar hebben deze bedrijven dit samen in stilte opgezet. BMW heeft een timer gemaakt om rondes op een circuit te timen, deze timer heeft verbinding met de GoPro’s op de BMW. Fisher Price maakt GoPro-mounts voor kinderspeelgoed zodat ouders de hoogtepunten van hun kinderen kunnen opnemen vanuit hun perspectief. Periscope, de livestream-app van Twitter, kan verbinding maken met de GoPro camera’s om betere resolutie weer te geven. Voor het camerabedrijf is het een moeilijke tijd, de jaarcijfers zijn met 31 procent gedaald van jaar tot jaar en GoPro heeft 7 procent van de werkkrachten moeten laten gaan om gezond te blijven. Het laatste vlaggenschip van het bedrijf was de GoPro Hero 4. Een andere camera, de Session, was te hoog geprijsd, dat gaf GoPro zelf al aan. Er is gewoon niet genoeg verandering in de camera’s om te willen upgraden en dat is precies waar ‘The GoPro Developer Program’ van pas komt.

BMW werkt samen met GoPro
BMW werkt samen met GoPro

GoPro’s horizon

Aan de horizon liggen mooie producten van GoPro. Het bedrijf wilt een 360-camera voor consumenten gaan produceren om in te spelen op interactieve film en virtual reality. GoPro is al een tijdje de tip van de sluier aan het oplichten van de Karma Drone. Hiermee wil het bedrijf een bredere markt aanspreken door drones en quadcopters uit te brengen. De Hero 5 zal er binnenkort ook aankomen, al is hier nog niet heel veel over bekend.

In ieder geval komt er nog genoeg van GoPro de komende jaren.

Bron: GoPro

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters