GoPro zet in op 360 graden video’s

GoPro, de camera die iedereen meeneemt op een avontuurlijke vakantie, ontwikkelt een VR app en een 360 graden rig waar je zes GoPro’s op kan monteren.

Twee nieuwe camera rigs

GoPro Odyssey
De GoPro Odyssey

Camera rigs / arrays,  zijn statieven waarin je meerdere camera’s kan hangen en GoPro heeft zojuist twee van deze rigs gelanceerd. De Omni is een array waar zes HERO 4 Black camera’s in kunnen, aan elke kant van de dobbelsteenvormige array zit een camera. Die zes camera’s staan in verbinding met de hoofdcamera. Op de hoofdcamera kan je de instellingen veranderen van de andere camera’s, starten en stoppen. Naast de Omni brengt GoPro ook de Odyssey uit, een rig waarbij 16 HERO 4 Black camera’s in een cirkelvorm gezet worden om zo panoramische beelden en 360 beelden te schieten. GoPro lanceert daarnaast ook een nieuw VR video platform. Kolor is een platform waar je 360 graden video’s op kan kijken, maar ook tips kan krijgen voor het maken van 360 videos.

De GoPro Omni
De GoPro Omni

GoPro en Google Jump

De Omni en de Odyssey zijn geoptimaliseerd om samen te werken met Google Jump, het programma van Google om de 16 verschillende beelden aan elkaar vast te hechten zodat je in 3D erdoorheen kan navigeren. De Odyssey is verbonden aan een limited acces programma, dat wil zeggen dat slechts een paar honderd mensen kans maken om met de Odyssey aan de slag te gaan. De kandidaten worden persoonlijk door het camera bedrijf uitgezocht om te zorgen dat er alleen video’s van de beste kwaliteit worden gemaakt. Er zijn alleen twee nadelen, er hangt een prijskaartje van 15.000 euro aan de Odyssey dus als je wordt uitgekozen moet je diep in de buidel tasten. Het tweede nadeel is dat de Odyssey niet onder water kan filmen. wellicht dat er in de toekomst een waterdichte versie uitkomt maar voorlopig moet je nog op het droge blijven. Heb je geen 15.000 euro voor de Odyssey en word je ook niet uitgekozen dan kan je altijd nog de Omni kopen voor 5.000 euro.

Onlangs heeft GoPro ook samengewerkt met BMW en Fisher Price, lees dat hier. All About Phones heeft ook een review/vergelijking gemaakt over de Hero4 Black edition en de Hero Session, bekijk die hier.

Bron: GoPro.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters