Gorilla Glass komt met scherm dat ziekmakende bacteriën bestrijdt

Het is algemeen bekend dat het scherm van een smartphone meer bacteriën bevat dan een doorsnee wc-bril van een publiek toilet. Corning, de ontwikkelaar van het krasvaste en tegenwoordig ook buigzame Gorilla Glass, heeft nu een scherm bedacht dat antibacterieel te werk gaat.

Gorilla Glass komt met scherm dat ziekmakende bacteriën bestrijdt corning antimicrobial gorilla glass image 002

Het antibacteriële glas heeft een ionische zilveren coating, die elke bacteriekolonie in de kiem smoort, aldus Corning. De coating is volgens Corning geregistreerd bij een Amerikaanse overheidsdienst die het milieu bewaakt. Behalve bacteriën bestrijdt het gecoate glas ook schimmels.

“Corning’s Antimicrobische Gorilla Glass verhindert de groei van algen, schimmels, meeldauw en bacteriën met zijn ingebouwde antimicrobische eigenschappen, die intrinsiek onderdeel zijn van het glas en effectie voor de levensduur van een toestel”, meldde Corning’s manager James Steiner op de CES in Las Vegas. “Deze innovatie combineert de beste antimicrobische functie die er is, zonder de eigenschappen van Gorilla Glass te schaden.”

Het antimicrobische glas werkt volgens Corning beter dan doekjes die af en toe het glas schoonmaken. De antibacteriële eigenschappen van het glas kunnen verhinderen dat mensen ziek worden van hun eigen smartphone, aldus Corning. Via het glas kunnen de bacteriën ziekten overdragen op de gebruiker(s) van een smartphone of tablet. Met het nieuwe glas van Corning wordt dat voorkomen. Corning ziet een grote toekomst voor dit glas in ziekenhuizen, waar tablets steeds vaker worden gebruikt door de medische stand.

Bron: The Register

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters