Gorilla Glass komt met scherm dat ziekmakende bacteriën bestrijdt

Het is algemeen bekend dat het scherm van een smartphone meer bacteriën bevat dan een doorsnee wc-bril van een publiek toilet. Corning, de ontwikkelaar van het krasvaste en tegenwoordig ook buigzame Gorilla Glass, heeft nu een scherm bedacht dat antibacterieel te werk gaat.

Gorilla Glass komt met scherm dat ziekmakende bacteriën bestrijdt corning antimicrobial gorilla glass image 002

Het antibacteriële glas heeft een ionische zilveren coating, die elke bacteriekolonie in de kiem smoort, aldus Corning. De coating is volgens Corning geregistreerd bij een Amerikaanse overheidsdienst die het milieu bewaakt. Behalve bacteriën bestrijdt het gecoate glas ook schimmels.

“Corning’s Antimicrobische Gorilla Glass verhindert de groei van algen, schimmels, meeldauw en bacteriën met zijn ingebouwde antimicrobische eigenschappen, die intrinsiek onderdeel zijn van het glas en effectie voor de levensduur van een toestel”, meldde Corning’s manager James Steiner op de CES in Las Vegas. “Deze innovatie combineert de beste antimicrobische functie die er is, zonder de eigenschappen van Gorilla Glass te schaden.”

Het antimicrobische glas werkt volgens Corning beter dan doekjes die af en toe het glas schoonmaken. De antibacteriële eigenschappen van het glas kunnen verhinderen dat mensen ziek worden van hun eigen smartphone, aldus Corning. Via het glas kunnen de bacteriën ziekten overdragen op de gebruiker(s) van een smartphone of tablet. Met het nieuwe glas van Corning wordt dat voorkomen. Corning ziet een grote toekomst voor dit glas in ziekenhuizen, waar tablets steeds vaker worden gebruikt door de medische stand.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters