'Gouden Apple Watch gaat tienduizend dollar kosten'

Als het laatste gerucht over de prijs van de achttienkaraats gouden Apple Watch klopt, zullen we daar weinig mensen mee zien rondlopen. De wearable zou maar liefst tienduizend dollar gaan kosten, en dat is een vanaf-prijs.

Apple brengt 108 horloges uit: alles over de Apple Watch aw1

Dat meldt John Gruber, een insider die goed bekend zegt te zijn met de plannen van Apple met de nieuwe smartwatch. Zoals bekend brengt Apple drie edities uit, waarvan de goedkoopste sport-editie voor 349 euro in de Apple Stores komt te liggen, en de duurste dus blijkbaar voor tienduizend of meer dollar.

Eerder werd vermoed dat de gouden Apple Watch rond vier- of vijfduizend euro zou gaan kosten, maar John Gruber van Daring Fireball zegt te weten dat je daar nog niet eens een half gouden horloge voor kunt krijgen. Hij schrijft dat hij aan diverse Apple-mensen heeft gevraagd of zijn schatting dat de duurste Edition-versie van het horloge zeker vijfduizend dollar gaat kosten in de buurt zit. En de manier waarop hij antwoord kreeg, namelijk ‘nee’, zette hem aan het denken. Hij vermoedt nu dat het bedrag veel hoger is.

“Ik denk nu dat de Edition-modellen een vanaf-prijs krijgen van rond de 10.000 dollar en als mijn gevoel juist is over de bandjes en armbanden, zal de duurste zo rond de 20.000 dollar kosten. Dat is een exorbitant hoog bedrag, maar je moet hierbij drie dingen bedenken. Een: we hebben het over achttienkaraats goud hier, dat is bestemd als sieraad voor rijke mensen. Twee, high-end horloges zijn altijd al dure dingen. Horloges van Patek Philippe en Rolex kosten ook tussen 10.000 en 30.000 dollar, als het niet meer is. En drie, het businessmodel van Apple is tamelijk simpel: premium producten verkopen voor premium prijzen.”

Verwacht wordt dat Apple in april de Apple Watch zal gaan verkopen, en dat dan de hele prijsrange voor alle 104 modellen bekend wordt gemaakt.

Bron: BGR

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters