'Gouden Apple Watch gaat tienduizend dollar kosten'

Als het laatste gerucht over de prijs van de achttienkaraats gouden Apple Watch klopt, zullen we daar weinig mensen mee zien rondlopen. De wearable zou maar liefst tienduizend dollar gaan kosten, en dat is een vanaf-prijs.

Apple brengt 108 horloges uit: alles over de Apple Watch aw1

Dat meldt John Gruber, een insider die goed bekend zegt te zijn met de plannen van Apple met de nieuwe smartwatch. Zoals bekend brengt Apple drie edities uit, waarvan de goedkoopste sport-editie voor 349 euro in de Apple Stores komt te liggen, en de duurste dus blijkbaar voor tienduizend of meer dollar.

Eerder werd vermoed dat de gouden Apple Watch rond vier- of vijfduizend euro zou gaan kosten, maar John Gruber van Daring Fireball zegt te weten dat je daar nog niet eens een half gouden horloge voor kunt krijgen. Hij schrijft dat hij aan diverse Apple-mensen heeft gevraagd of zijn schatting dat de duurste Edition-versie van het horloge zeker vijfduizend dollar gaat kosten in de buurt zit. En de manier waarop hij antwoord kreeg, namelijk ‘nee’, zette hem aan het denken. Hij vermoedt nu dat het bedrag veel hoger is.

“Ik denk nu dat de Edition-modellen een vanaf-prijs krijgen van rond de 10.000 dollar en als mijn gevoel juist is over de bandjes en armbanden, zal de duurste zo rond de 20.000 dollar kosten. Dat is een exorbitant hoog bedrag, maar je moet hierbij drie dingen bedenken. Een: we hebben het over achttienkaraats goud hier, dat is bestemd als sieraad voor rijke mensen. Twee, high-end horloges zijn altijd al dure dingen. Horloges van Patek Philippe en Rolex kosten ook tussen 10.000 en 30.000 dollar, als het niet meer is. En drie, het businessmodel van Apple is tamelijk simpel: premium producten verkopen voor premium prijzen.”

Verwacht wordt dat Apple in april de Apple Watch zal gaan verkopen, en dat dan de hele prijsrange voor alle 104 modellen bekend wordt gemaakt.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Wel handig van Apple om de Apple watch uitsluitend met Apple devices te laten werken. Zo sluit je tenminste 2 miljard Android devices gelijk uit 🙂 Of dachten ze nou echt dat mensen speciaal voor een Apple watch een iPhone gingen kopen?

  1. Nathan Klumpenaar -

   Ja, hoewel de mensen die een Apple watch van 10k kopen wss al wel een iPhone hebben denk ik dat er best mensen zijn die hiervoor een iPhone kopen.

   1. Quasimodo -

    Mensen die een 10K Apple watch kopen zijn van die dr dre typetjes, verwende hollywood sterretjes en wat verdwaalde Abu Dhabi sjeiks. Omdat ze zo mooi passen bij de gouden spinners op de Hummer of Veyron.

    Speciaal voor een Apple iWatch een iPhone kopen, get real 🙂
    Mensen die een Android toestel hebben, hebben die niet omdat ze op de eerste plaats een iDevice wilden. Denk dat die mensen lekker een Moto 360, LG G watch of Samsung Gear kopen oid.

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Trein OS iOS Apple Invisible tickets

NS en ING testen reizen met iPhone: Invisible Tickets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters