Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN

KPN heeft een keurmerk ontvangen voor de manier waarop het omgaat met de privacy van zijn klanten. Hiermee is KPN de eerste provider die het Gouden Privacy Waarborg-keurmerk krijgt uitgereikt.

Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN Kpn

Dit laat de provider weten op zijn website. KPN deed mee aan de securitycheck van Privacy Waarborg. De databeveiliging werd gecontroleerd en KPN ontving na het deelnemen aan het onderzoek een analyse over de staat van zijn beveiliging.

“KPN is zich bewust van beveiligingsrisico’s en heeft een gedegen beveiligingsbeleid op de punten die de toezichthouder noodzakelijk acht”, aldus het rapport. “Dit is KPN-breed geïmplementeerd en naleving wordt gecontroleerd.”

Bij KPN zijn ze blij met het keurmerk. “We zijn ontzettend blij met het gouden keurmerk”, stelt Rence Damming, de privacy officer van KPN. “Privacy en security zit in het DNA van KPN. We gaan dan ook zorgvuldig met klantgegevens om, maar dit keurmerk helpt onze klanten begrijpen dat wij de juiste maatregelen nemen om hun data goed te beveiligen. Iedere uitleg en bevestiging, zoals dit keurmerk, helpt daarbij.”

KPN ontving vorig jaar ook een keurmerk van Privacy Waarborg voor de manier waarop het omgaat met de contactgegevens van consumenten en andere bedrijven. Dit keurmerk kan nu worden uitgebreid met het gouden beveiligingslabel, wat aangeeft dat KPN zijn databeveiliging goed op orde heeft.

Privacy Waarborg is een initiatief van Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA) Privacy Autoriteit. Deze vereniging bestaat uit 275 leden en een kernbestuur van 5 personen die dagelijks de vereniging aanstuurt. DDMA is een onafhankelijk handhavingsorgaan dat toeziet op de naleving van privacy-regels en beveiligingsvereisten door bedrijven die het Privacy Waarborg voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters