Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN

KPN heeft een keurmerk ontvangen voor de manier waarop het omgaat met de privacy van zijn klanten. Hiermee is KPN de eerste provider die het Gouden Privacy Waarborg-keurmerk krijgt uitgereikt.

Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN Kpn

Dit laat de provider weten op zijn website. KPN deed mee aan de securitycheck van Privacy Waarborg. De databeveiliging werd gecontroleerd en KPN ontving na het deelnemen aan het onderzoek een analyse over de staat van zijn beveiliging.

“KPN is zich bewust van beveiligingsrisico’s en heeft een gedegen beveiligingsbeleid op de punten die de toezichthouder noodzakelijk acht”, aldus het rapport. “Dit is KPN-breed geïmplementeerd en naleving wordt gecontroleerd.”

Bij KPN zijn ze blij met het keurmerk. “We zijn ontzettend blij met het gouden keurmerk”, stelt Rence Damming, de privacy officer van KPN. “Privacy en security zit in het DNA van KPN. We gaan dan ook zorgvuldig met klantgegevens om, maar dit keurmerk helpt onze klanten begrijpen dat wij de juiste maatregelen nemen om hun data goed te beveiligen. Iedere uitleg en bevestiging, zoals dit keurmerk, helpt daarbij.”

KPN ontving vorig jaar ook een keurmerk van Privacy Waarborg voor de manier waarop het omgaat met de contactgegevens van consumenten en andere bedrijven. Dit keurmerk kan nu worden uitgebreid met het gouden beveiligingslabel, wat aangeeft dat KPN zijn databeveiliging goed op orde heeft.

Privacy Waarborg is een initiatief van Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA) Privacy Autoriteit. Deze vereniging bestaat uit 275 leden en een kernbestuur van 5 personen die dagelijks de vereniging aanstuurt. DDMA is een onafhankelijk handhavingsorgaan dat toeziet op de naleving van privacy-regels en beveiligingsvereisten door bedrijven die het Privacy Waarborg voeren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters