Gouverneur Californië laat 48.000 ambtenaren mobieltje inleveren

De staat Californië in Amerika zit financieel in zeer zwaar weer, en daarom heeft Jerry Brown, de nieuwe gouverneur, bevolen dat de helft van alle mobiele telefoons van ambtenaren moet worden ingeleverd. Dat zijn er 48.000. De maatregel zou de staat jaarlijks twintig miljoen dollar opleveren.

jerry brown

Het is de allereerste maatregel van Brown die hij afkondigde, sinds hij het ambt overnam van zijn illustere voorganger Arnold Schwarzenegger. De staat zit met een schreeuwend begrotingstekort en hij moet geld schrapen waar het maar kan.

De mobiele telefoonabonnementen van zijn ambtenaren had Brown al vlug in zijn vizier. “Ik kan moeilijk geloven dat veertig procent van alle ambtenaren een door de belastingbetaler betaalde mobiele telefoon moet hebben. Het aantal mobiele telefoons is verbazingwekkend.”

Californië betaalt nu voor 96.000 ambtenaren het mobieltje en de telefoonkosten. Het kan zijn dat niet alle 48.000 telefoonabonnementen direct kunnen worden beëindigd, als de boete van de telco voor voortijdige beëindiging van het abonnement duurder blijkt dan de opbrengst van het opzeggen van het abonement, zo waarschuwde Brown. In dat geval wordt zo’n abonnement wat later opgezegd.

De Democratische gouverneur heeft de enorme taak om een begrotingstekort van 25 miljard dollar op te lossen. De helft van dat bedrag wil hij halen uit lagere salarissen voor ambtenaren, en bezuinigingen op de gezondheidszorg, de bijstand en het hoger onderwijs.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters