Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 heeft de Graham Award gekregen voor beste smartphone van dit jaar. Ondertussen mag Vodafone zich de beste retailer van dit jaar noemen.

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5 s5

Samsung en Vodafone ontvingen vanavond op de Graham Awards 2014 elk drie awards, waarmee de twee bedrijven de grote winnaars waren. Naast de prijs voor beste smartphone kreeg Samsung ook een prijs voor beste wearable en beste tablet, met de Gear Fit en de Note Pro 12.2.

Naast dat Vodafone volgens de Graham Awards de beste verkoper van mobiele telefoons is, hebben de winkels van de provider ook het beste personeel. Ook biedt Vodafone het beste postpaidabonnement aan met Vodafone Red.

De Graham Awards worden sinds 2008 elk jaar uitgereikt. Het is een initiatief van het blad Connexie. All About Phones behoort tot de vakjury van de Graham Awards, die samen met lezers van het blad Connexie, Veronica Magazine, Sp!ts, Metro en diverse telecomwebsites – waaronder All About Phones – bepaalt wie er wint. Via internet hebben uiteindelijk 27.000 mensen hun stem uitgebracht.

Medewerkers van Retail Reality gingen als mysteryshoppers en mysterybellers in diverse winkels en internetshops op onderzoek uit om te bepalen wie onder andere de beste service bood.

HTC ontving de Graham Award voor meest innovatieve telefoon met de One M8. Voor het eerst werd er ook een Vakjury Award uitgereikt. Deze ging naar LG, voor de G3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Gwystyl -

  Ik heb nu een Galaxy S3 en had hiervoor een Galaxy S2, maar ik vind het inmiddels jammer dat Samsung zo dominant is in Android-land.
  Ik ben benieuwd wat bepaalt of het de "beste" telefoon is; ik hoop dat het geen feature-lijst is, want de helft er van gebruik je volgens mij nooit. Ik hoop ook dat het geen populariteitswedstrijd is, want qua verkoopaantallen is Samsung op het moment niet te kloppen volgens mij.
  Bij de reviews tegenover de andere top toestellen van dit moment geven jullie terecht aan dat de grote drie dicht bij elkaar zitten en er een stuk voorkeur bij komt kijken. Ik gun het Samsung wel, maar ergens voelt dit als een onbevredigende overwinning.

  1. Quasimodo -

   De dominantie van Samsung neemt af. Chinese fabrikanten als Huawei, Lenovo, Oppo en XIaomi laten ook steeds meer van zich horen. De grote spelers als HTC, LG en Sony maken steeds betere smartphones en worden steeds zwaardere concurrenten. Ook Apple worstelt om zijn aandeel niet te laten slinken. Kortom, de markt is in beweging al gaat het langzaam.

   De beweegredenen van die 27.000 stemmers zijn voor ons niet zo interessant, de een doet het om mee te lopen de ander vanwege het scherm, een derde doet het vanwege alle opties in TW. Hoe het ook is, zij bepalen wie de award krijgt, er zijn waarschijnlijk 1001 redenen op te noemen.

   Ik heb afgelopen weekend een S5 in handen gehad en vond het een geweldig mooi ding. Ook TW kon me bekoren. De prikkel die ik bij andere toestellen vaak wel mis krijg ik bij een S5 wel. Ik snap de award dus wel.

   1. Gwystyl -

    In de verkoopaantallen is nog nergens een indicatie te vinden dat Samsung zich zorgen moet maken. OK, je kan een Huawei kopen in Nederland, maar de P6 heeft niet het succes gebracht dat ze hadden gehoopt. Ik weet niet of de P7 of de budget-versies daar verandering in gaan brengen.
    Oppo, Xiaomi en Lenovo zullen door enkele enthousiasten ingevoerd worden, maar dat is geen bedreiging voor de massa's Samsungs die je op elke straathoek kan kopen.
    Sony, LG en HTC maken inderdaad goede toestellen, maar ik heb het idee dat dat ze nog niet direct grote concurrenten maakt. Als ik een telefoonwinkel in loop zie ik een hele stapel Samsungs, een paar iPhones en nog wat verdwaalde andere merken/types.
    Mensen die geïnteresseerd zijn in telefoons zullen reviews lezen en de toestellen in de hand naast elkaar willen vergelijken, maar de gemiddelde telefoongebruiker ziet overal Samsung-reclames en zal door verkopers vaak niet op goede alternatieven gewezen (kunnen) worden.
    Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Galaxy S5 een supermooi toestel, maar bij aanschaf van een nieuw toestel zou het voor mij één van de vijf kandidaten zijn ipv een instant buy.

   2. Dominick -

    Niet het succes waar ze op gehoopt hadden? Huawei heeft binnen een jaar een solide positie als derde speler in Nederland vergaard, daar zijn ze echt wel tevreden mee hoor 😉

  2. Danijel -

   Deze verkiezingen vind ik ook niet meer representatief. Het gaat hier met namen wie de grootste installbase heeft, of te wel, wie het meest verkocht heeft. Dat is uiteraard Samsung met de S5, en simpelweg daarom hebben de meeste consumenten op dat toestel gestemd; ze hebben dat toestel zelf.

   1. Gwystyl -

    Zo'n vermoeden had ik al. In dat geval gaat het dus niet om het beste toestel (wat eventueel meetbaar is door aan verschillende eigenschappen punten toe te kennen), maar om het populairste toestel. Dat is wat mij betreft een hele andere verkiezing.
    Ik ben trouwens ook benieuwd wat er zo innovatief aan de HTC One (M8) is. Het lijkt op een goede doorontwikkeling van de One (M7), wat per definitie geen innovatie maar productverbetering is. Wat is er zo innovatief aan de M8 (niet vervelend bedoeld, ik ben hier echt in geïnteresseerd).
    Volgens mij kijk ik te letterlijk naar wat de termen betekenen in plaats van welk gevoel de marketinglui er mee proberen over te brengen O-)

   2. Quasimodo -

    "Zo'n vermoeden had ik al"
    uuuh….snap die opmerking niet. Tuurlijk hebben de meeste mensen die gestemd hebben een S5….ze vinden hem immers het best.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters