Gratis in-App aankopen door Russische hack niet meer mogelijk in iOS 6

Twee weken geleden kwam uit het niets een Russische hack naar buiten die het mogelijk maakte om gratis in-App aankopen te doen. Nu geeft de hacker op zijn blog aan dat de hack definitief niet meer gaat werken onder iOS met de quote ‘The game is over’.

Gratis in-app aankopen op iOS apparaten door Russische hack

De hack die twee weken geleden uitkwam schudde Apple en de applicatiemakers goed wakker. Met de hack is het namelijk mogelijk om zonder tussenkomst van een jailbreak voor veel applicaties gratis in-App aankopen te doen waar de ontwikkelaars normaal veel geld aan verdienen.

Het bleek al snel dat de hack niet eenvoudig is te dichten voor de huidige iOS versie. Apple heeft aan ontwikkelaars wel extra aankoopverificatiemethodes beschikbaar gesteld, maar het vereist de tussenkomst van de ontwikkelaar om hun app veilig te stellen voor de hack in iOS 5 en lager.

Met iOS6 lijkt Apple de hack definitief uit te willen bannen. In de nieuwe versie van het OS heeft Apple nieuwe in-App aankoop beveiligingen ingebouwd met verbeterde API’s (applicatie interfaces). De maker van de hack geeft dan ook aan op zijn blog dat er geen mogelijkheid is om langs de verbeterde API’s te komen en dat het spel uit is.

Zolang developers nog niet de nieuwe in-App verificatiemethodes hebben ingebouwd en iOS 6 niet beschikbaar is, blijft het mogelijk om gratis in-App aankopen te doen. De hacker meldt op zijn website dan ook dat zijn service actief blijft totdat iOS 6 uitkomt. Ondertussen zijn er bijna 8,5 miljoen gratis in-App aankopen gedaan via de hack.

Verder geeft de hacker aan zijn aandacht te verplaatsen naar de Mac Store die terug te vinden is op Apple Macbooks en Macs. Dit is een veel opener systeem vergeleken met de iPhone en iPad en daar liggen volgens de hacker meer kansen.

Bron: The Next Web

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters