Gratis mobiele telefoondienst van start: Blyk

Een nieuwe telecom operator genaamd Blyk probeert jongeren voor zich te winnen door gratis telefoongesprekken en sms-berichten te geven in ruil voor reclame. Deze nieuwe dienst is uniek omdat er het de eerste provider is die dit idee in de praktijk brengt.

Blyk is een initiatief van voormalig Nokia-president Pekka Ala-Pietilä en zijn studievriend Antti Ohrling. Ala-Pietilä legt uit waarom advertenties voor jongeren aantrekkelijk zijn:

“Geen telefoonrekening meer voor 4,5 miljoen jongeren in het Verenigd Koninkrijk – zonder een contract. We hebben de merken die hen aanspreken, al meer dan veertig bij de lancering. Bijna elke bedrijfstak is vertegenwoordigd.”

De gratis mobiele dienst is bedoeld voor 16- tot 24-jarigen. Zij krijgen op basis van het opgegeven profiel dagelijks maximaal zes mms-berichten met advertenties toegestuurd van o.a Coca-Cola en McDonalds. In ruil daarvoor mogen ze per maand 217 tekstberichten versturen en 43 minuten gratis bellen. De jongeren moeten een uitgebreide lijst met 40 tot 50 vragen invullen om zich te kunnen aanmelden.

Een lancering in Nederland is nog niet gepland. Blyk wil eerst starten in Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje. Het netwerk in het Verenigd Koninkrijk wordt verzorgd door Orange.

Afbeelding blyk 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters