Gratis muziekdienst Spotify gaat vanaf 18 mei live in Nederland

Spotify heeft bekend gemaakt dat het vanaf 18 mei ook haar diensten in Nederland gaat aanbieden. De dienst streamt gratis muziek naar computers of telefoons. In omringende landen is de dienst een groot succes en Spotify hoopt hetzelfde kunstje in Nederland te herhalen.

Spotify

De gratis muziekdienst Spotify gaat nog deze maand van start in Nederland, zo meldt 3Voor12. Op 18 mei gaat de dienst van start die middels reclame in haar applicatie gratis muziek kan aanbieden aan haar gebruikers. Ook kan er voor de dienst betaald worden waarna de applicatie reclamevrij zal zijn en er onbeperkt muziek geluisterd kan worden. Spotify is een Zweedse muziekdienst die in meerdere Europese landen een groot succes is omdat het assortiment voor muziek erg groot is. De dienst heeft de vier grote platenlabels weten te strikken voor haar dienstverlening en daarnaast doen ook nog een paar kleine uitgevers mee.

“We zijn met de laatste stukjes van de puzzel bezig, maar in feite is alles rond voor de lancering op 18 mei”, vertelt Tobias Edström, manager Spotify Nederland tegenover 3Voor12. Spotify streamt de muziek middels haar eigen applicaties naar computers of een breed scala aan telefoons en platformen. Mede doordat de dienst gratis is of doordat er voor een gering bedrag betaald kan worden is de dienst zo populair geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Kukel -

    Ben benieuwd. Last.fm kon in NL ook niet genoeg inkomsten realiseren via advertenties. Zal spotify dan ook wel niet lukken. Eerst paar maanden gratis en als anternatief een betaald account en over een jaar zullen ze dan terug moeten naar alleen nog een betaald account. Lekkermakertje?

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters