Greenpeace: 'Apple is een schoolvoorbeeld voor groen internet'

Volgens Greenpeace neemt fabrikant Apple het voortouw als het gaat om het voorzien van haar datacenters met groene energie. Yahoo, Google en Amazon lopen hierop achter, aldus Greenpeace.

In nog geen vier jaar heeft Apple haar beleid omtrent milieuvriendelijk produceren weten om te draaien. Daar waar vroeger Greenpeace Apple nog hekelde, is Apple inmiddels het braafste jongetje uit de klas als het gaat om groen ondernemen wereldwijd. Vroeger wist Nokia als mobiele producent het meest groen te produceren. Inmiddels is dat Apple en dat is allemaal te danken aan de huidig CEO Tim Cook.

Apple heeft in vier jaar tijd haar hele beleid om gegooid en is sinds dien druk bezig om zo groen mogelijk te produceren. Gevolg hiervan is dat Apple nu marktleider is als het gaat om produceren met de natuur in acht. Andere bedrijven zouden zich hier nog te weinig mee bezig houden, aldus de organisatie.

In een nieuw rapport laat Greenpeace nu weten dat Apple opnieuw de kroon spant als het gaat om groene energie voor datacenters wereldwijd. Apple krijgt van Greenepace een 100% score als het gaat om gebruik maken van groene energie. Apple maakt geen gebruik van nucleair, gas of kolenenergie voor haar datacenters. Daarnaast is Apple ook het meest transparant van alle bedrijven, aldus het uitgebreide rapport van Greenpeace.

Apple wordt gevolgd door Yahoo, Google, Facebook en Microsoft. Daarbij scoort Yahoo nog 73 procent op de groene index van Greenpeace en de rest allemaal onder de 50%. Ook zijn de andere bedrijven minder transparant dan de nummer 1. Greenpeace roemt ook Apple al een aantal jaar als het gaat om het groen produceren van haar producten en het elimineren van de gevaarlijke stoffen die in de apparaten van Apple te vinden zijn.

Greenpeace Apple energy 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters