Greenpeace: 'Apple is een schoolvoorbeeld voor groen internet'

Volgens Greenpeace neemt fabrikant Apple het voortouw als het gaat om het voorzien van haar datacenters met groene energie. Yahoo, Google en Amazon lopen hierop achter, aldus Greenpeace.

In nog geen vier jaar heeft Apple haar beleid omtrent milieuvriendelijk produceren weten om te draaien. Daar waar vroeger Greenpeace Apple nog hekelde, is Apple inmiddels het braafste jongetje uit de klas als het gaat om groen ondernemen wereldwijd. Vroeger wist Nokia als mobiele producent het meest groen te produceren. Inmiddels is dat Apple en dat is allemaal te danken aan de huidig CEO Tim Cook.

Apple heeft in vier jaar tijd haar hele beleid om gegooid en is sinds dien druk bezig om zo groen mogelijk te produceren. Gevolg hiervan is dat Apple nu marktleider is als het gaat om produceren met de natuur in acht. Andere bedrijven zouden zich hier nog te weinig mee bezig houden, aldus de organisatie.

In een nieuw rapport laat Greenpeace nu weten dat Apple opnieuw de kroon spant als het gaat om groene energie voor datacenters wereldwijd. Apple krijgt van Greenepace een 100% score als het gaat om gebruik maken van groene energie. Apple maakt geen gebruik van nucleair, gas of kolenenergie voor haar datacenters. Daarnaast is Apple ook het meest transparant van alle bedrijven, aldus het uitgebreide rapport van Greenpeace.

Apple wordt gevolgd door Yahoo, Google, Facebook en Microsoft. Daarbij scoort Yahoo nog 73 procent op de groene index van Greenpeace en de rest allemaal onder de 50%. Ook zijn de andere bedrijven minder transparant dan de nummer 1. Greenpeace roemt ook Apple al een aantal jaar als het gaat om het groen produceren van haar producten en het elimineren van de gevaarlijke stoffen die in de apparaten van Apple te vinden zijn.

Greenpeace Apple energy 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters