Greenpeace: “RIM en LG zijn de milieu-onvriendelijkste producenten”

Volgens een nieuw rapport van Greenpeace zijn fabrikanten RIM en LG de meest milieu-onvriendelijke producenten op deze aardbol. Nokia, Apple en Sony Ericsson daarentegen doen het een stuk beter met als groenste mobiele producent Nokia.

Uit het Greenpeace rapport is op te maken dat de groenste fabrikant van electronica HP is. Met enige afstand wordt HP gevolg door Dell en Nokia. Nokia is dan ook de groenste mobiele producent, maar krijgt van Greenpeace desondanks een onvoldoende met een score van 4.9 van de tien. Fabrikant Apple heeft haar imago flink weten op te vijzelen; daar waar het vroeger een van de meest milieu-onvriendelijke producenten was. Apple staat dan ook op een vierde plek met 4.6 als cijfer. Ook Sony Ericsson en Samsung scoren niet bijzonder hoog maar doen het nog beter dan concurrenten RIM, Acer en LG. Sony Ericsson krijgt 4.2 punten en Samsung 4.1.

Fabrikant RIM is de meest milieu-onvriendelijke producent op deze aardbol volgens Greenpeace. De fabrikant weet slechts een score van 1.6 te halen. Ook LG zit diep in het rood met een score van 2.8. Acer doet het iets beter met 2.9 maar dient zich volgens de actiegroep ook te schamen. Opvallend is dat Sony met een score van 3.6 het ook niet zo goed doet. Met de overname van Sony Ericsson is de kans groot dat de score iets omhoog gekrikt zal worden, maar niet veel.

Greenpeace kijkt naar een tal van factoren (PDF) om tot een score voor de fabrikanten te komen. Zo kijkt het naar de emissie van de fabrikanten, hoe ze hun producten naderhand opruimen en collecteren en het gebruik van materialen zoals grondstoffen en verpakkingen.

Greenpeace producer score

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Angelo -

      Alles wat geproduceerd word, of dit nou wit of bruigoed is, of auto`s.. enz.. kost allemaal energie, en zorgt voor een afvalberg. Al het recycelen en groenestroom waarmee de consument word bestookt is flauwekul.. er drijven eilanden van plastic in de oceaan, en in china loopt het gif uit de fabrieken zo de rivieren in.. hier in nederland slingeren ze je op de bon als je hond buiten schijt… mafkezen!!

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters