Greenpeace: “RIM en LG zijn de milieu-onvriendelijkste producenten”

Volgens een nieuw rapport van Greenpeace zijn fabrikanten RIM en LG de meest milieu-onvriendelijke producenten op deze aardbol. Nokia, Apple en Sony Ericsson daarentegen doen het een stuk beter met als groenste mobiele producent Nokia.

Uit het Greenpeace rapport is op te maken dat de groenste fabrikant van electronica HP is. Met enige afstand wordt HP gevolg door Dell en Nokia. Nokia is dan ook de groenste mobiele producent, maar krijgt van Greenpeace desondanks een onvoldoende met een score van 4.9 van de tien. Fabrikant Apple heeft haar imago flink weten op te vijzelen; daar waar het vroeger een van de meest milieu-onvriendelijke producenten was. Apple staat dan ook op een vierde plek met 4.6 als cijfer. Ook Sony Ericsson en Samsung scoren niet bijzonder hoog maar doen het nog beter dan concurrenten RIM, Acer en LG. Sony Ericsson krijgt 4.2 punten en Samsung 4.1.

Fabrikant RIM is de meest milieu-onvriendelijke producent op deze aardbol volgens Greenpeace. De fabrikant weet slechts een score van 1.6 te halen. Ook LG zit diep in het rood met een score van 2.8. Acer doet het iets beter met 2.9 maar dient zich volgens de actiegroep ook te schamen. Opvallend is dat Sony met een score van 3.6 het ook niet zo goed doet. Met de overname van Sony Ericsson is de kans groot dat de score iets omhoog gekrikt zal worden, maar niet veel.

Greenpeace kijkt naar een tal van factoren (PDF) om tot een score voor de fabrikanten te komen. Zo kijkt het naar de emissie van de fabrikanten, hoe ze hun producten naderhand opruimen en collecteren en het gebruik van materialen zoals grondstoffen en verpakkingen.

Greenpeace producer score

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters