Greenpeace verkiest Nokia opnieuw als groenste producent

Greenpeace heeft andermaal haar ‘Guide to Greener Electronics’ gepubliceerd, waarin Nokia wederom tot de groenste producent uitgeroepen werd. Microsoft en Nintendo scoorden het slechtste en van de grote telefoonproducenten was LG de grote verliezer.

Greenpeace komt drie keer per jaar met een lijst waarin alle belangrijke consumentenelektronicamerken beoordeeld worden op hoe ‘groen’ ze zijn. De organisatie let hierbij vooral op de CO2-uitstoot die tijdens de levensduur van een product vrijkomt, de giftige materialen die erin worden gebruikt en de maatregelen die een bedrijf treft om de recycling goed te laten verlopen. De meeste telecomfabrikanten komen in deze lijst voor en krijgen elke keer een cijfer. In oktober werd de lijst geüpdatet, waarbij Nokia als groenste uit de bus kwam.

Nokia wordt geprezen voor het uitbannen van verschillende giftige stoffen uit al haar telefoons. Zo zijn de toestellen volgens Greenpeace vanaf 2005 allemaal vrij van PVC en worden ook andere slechte stoffen, waaronder verschillende brandvertragende materialen, erg weinig gebruikt. Ook het energieverbruik van Nokia is volgens Greenpeace goed en overall krijgt het bedrijf een 7,5 als cijfer.

Tweede is Sony Ericsson, ook bejubeld om het uitbannen van giftige chemicaliën. Ook het lobbyen voor een betere RoHS-richtlijn wordt door Greenpeace gesteund en zo komt SE op een 6,9 uit. Daarna, op de vijfde plaats, volgt Samsung met een 5,3 en ook Motorola doet het redelijk goed op de 6e plaats met een 5,1. Laatste belangrijke telefoonproducent in de top 10 is Apple op de negende plaats met een 4,9 en LG scoort het slechtste op plaats 14 met een 3,5.

Mocht je meer willen weten over de verduurzaming van de telecomsector en de lijst van Greenpeace dan kun je in onze blog hierover terecht. De volledige lijst van Greenpeace kun je hier vinden.

Greenpeace greener electronics 16

 

Bron: The Unofficial Apple Weblog

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters