Recordaantal MB’s verbruikt in Nederland door groei 4G

Nederlanders hebben in het tweede kwartaal van 2016 een recordaantal MB’s via mobiele netwerken verbruikt. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt. De stijging heeft met name te maken met de groei van 4G.

44 petabyte mobiele data verbruikt

Mobiele dataIn het tweede kwartaal van 2016 hebben Nederlanders bijna 44 petabyte, oftewel 44.000 GB, aan mobiele data verbruikt. Dat is ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar een stijging van bijna 25 procent. Van alle data liep ruim twee derde langs 4G-netwerken.

Ook recordaantal belminuten

Ook verbruikten Nederlanders een recordaantal aan belminuten. In het tweede kwartaal van 2016 gebruikten Nederlandse consumenten in totaal bijna 7,9 miljard belminuten. Dat is ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar een stijging van bijna een half miljard minuten. Ook het aantal verstuurde sms’jes in Nederland steeg licht. Met 824 miljoen berichten blijven zij echter nog altijd ver achter bij de mobiele data en belminuten.

Vier-in-één-abonnementen steeds populairder

Een andere trend is dat vier-in-één-abonnementen steeds populairder worden. Een dergelijk abonnement omvat vast internet, televisie en vaste en mobiele telefonie. Het aantal huishoudens met een dergelijk abonnement ligt nu nog op 716.000. De verwachting is echter dat dit hard gaat stijgen. Ziggo en Vodafone hebben namelijk aan het begin van dit jaar aangekondigd te gaan fuseren. De nieuwe provider die daaruit voortkomt gaat zich waarschijnlijk sterk concentreren op het aanbieden van combinatieabonnementen.

Bron: ACM via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters