Recordaantal MB’s verbruikt in Nederland door groei 4G

Nederlanders hebben in het tweede kwartaal van 2016 een recordaantal MB’s via mobiele netwerken verbruikt. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt. De stijging heeft met name te maken met de groei van 4G.

44 petabyte mobiele data verbruikt

Mobiele dataIn het tweede kwartaal van 2016 hebben Nederlanders bijna 44 petabyte, oftewel 44.000 GB, aan mobiele data verbruikt. Dat is ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar een stijging van bijna 25 procent. Van alle data liep ruim twee derde langs 4G-netwerken.

Ook recordaantal belminuten

Ook verbruikten Nederlanders een recordaantal aan belminuten. In het tweede kwartaal van 2016 gebruikten Nederlandse consumenten in totaal bijna 7,9 miljard belminuten. Dat is ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar een stijging van bijna een half miljard minuten. Ook het aantal verstuurde sms’jes in Nederland steeg licht. Met 824 miljoen berichten blijven zij echter nog altijd ver achter bij de mobiele data en belminuten.

Vier-in-één-abonnementen steeds populairder

Een andere trend is dat vier-in-één-abonnementen steeds populairder worden. Een dergelijk abonnement omvat vast internet, televisie en vaste en mobiele telefonie. Het aantal huishoudens met een dergelijk abonnement ligt nu nog op 716.000. De verwachting is echter dat dit hard gaat stijgen. Ziggo en Vodafone hebben namelijk aan het begin van dit jaar aangekondigd te gaan fuseren. De nieuwe provider die daaruit voortkomt gaat zich waarschijnlijk sterk concentreren op het aanbieden van combinatieabonnementen.

Bron: ACM via NU.nl

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters