Groei bij HTC stagneert tijdelijk

Fabrikant HTC heeft een winstwaarschuwing afgegeven voor het vierde kwartaal van 2011. De fabrikant zal minder afzet draaien dan gedacht door hevige concurrentie en de economische crisis.

Eind oktober wist HTC al investeerders te verbazen door haar afzet fors naar beneden bij te stellen met 15 procent. De fabrikant ging er toen vanuit dat het in het vierde kwartaal van 2011 een omzet zou gaan draaien van maximaal 135 miljard Taiwanese dollar. Inmiddels heeft de fabrikant nogmaals haar afzet verwachting bijgesteld, deze kaar naar maximaal 104 miljard Taiwanese dollar. Volgens de fabrikant zal de afzet lager zijn door de stevige concurrentie met Samsung, Apple, LG en andere fabrikanten. De smartphones van de fabrikant weten minder tractie dan verwacht in de markt te verkrijgen als gevolg van de concurrentie.

Analisten beginnen ook aan de strategie van HTC te twijfelen. De fabrikant heeft het afgelopen jaar veel smartphones geïntroduceerd, maar allemaal met marginale verschillen en dit ook nog eens rondom het zelfde prijspeil waardoor ze met elkaar concurreren. Fabrikanten als Samsung en LG geven maken op verschillende prijspalen smartphones, van hoog tot laag, waardoor het portfolio helder is voor de consument. Analisten suggereren dan ook dat de fabrikant diens smartphones meer naar de onderkant van de markt moet brengen om ook daar de concurrentie aan te gaan.

Hoewel de rek er nu tijdelijk uit is bij HTC, verwacht de fabrikant wel weer in het eerste kwartaal van 2012 te kunnen groeien. Desondanks lijkt de producent de lucratieve kerst-maand mis te gaan lopen.

HTC verlies logo

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters