Groei bij HTC stagneert tijdelijk

Fabrikant HTC heeft een winstwaarschuwing afgegeven voor het vierde kwartaal van 2011. De fabrikant zal minder afzet draaien dan gedacht door hevige concurrentie en de economische crisis.

Eind oktober wist HTC al investeerders te verbazen door haar afzet fors naar beneden bij te stellen met 15 procent. De fabrikant ging er toen vanuit dat het in het vierde kwartaal van 2011 een omzet zou gaan draaien van maximaal 135 miljard Taiwanese dollar. Inmiddels heeft de fabrikant nogmaals haar afzet verwachting bijgesteld, deze kaar naar maximaal 104 miljard Taiwanese dollar. Volgens de fabrikant zal de afzet lager zijn door de stevige concurrentie met Samsung, Apple, LG en andere fabrikanten. De smartphones van de fabrikant weten minder tractie dan verwacht in de markt te verkrijgen als gevolg van de concurrentie.

Analisten beginnen ook aan de strategie van HTC te twijfelen. De fabrikant heeft het afgelopen jaar veel smartphones geïntroduceerd, maar allemaal met marginale verschillen en dit ook nog eens rondom het zelfde prijspeil waardoor ze met elkaar concurreren. Fabrikanten als Samsung en LG geven maken op verschillende prijspalen smartphones, van hoog tot laag, waardoor het portfolio helder is voor de consument. Analisten suggereren dan ook dat de fabrikant diens smartphones meer naar de onderkant van de markt moet brengen om ook daar de concurrentie aan te gaan.

Hoewel de rek er nu tijdelijk uit is bij HTC, verwacht de fabrikant wel weer in het eerste kwartaal van 2012 te kunnen groeien. Desondanks lijkt de producent de lucratieve kerst-maand mis te gaan lopen.

HTC verlies logo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. tressst -

  ben van mening dat HTC met sense een geweldig product leverd, gebruik zelf een sensation… Sense is een enorm zware skin, dit moet echt veranderen want het apparaat loopt regelmatig vast. heel erg irritant, als verkoper heb ik afgelopen jaar ook veel minder vertrouwen gekregen in het product.

 2. Angelo -

  Maanden terug hier al gezegd dat HTC er hard aan zal moeten trekken om hun succes te behouden… kreeg toen allerlei commentaar.. dus laat dat nu ook maar komen.

  1. Danijel -

   Ben het wel met je eens idd. HTC is echt niet creatief bezig en loopt in hoog tempo veel van het zelfde uit de fabriek te stampen. Ik zelf weet bijna niet eens wat het verschil is. De ene heeft 3D, de andere single core etc.

   1. Angelo -

    Dit hoor ik van meer mensen. zelfde specs in een ander jasje. Maar ze slaan als het goed is kwa design volgend jaar een andere weg in. Ben benieuwd, want gun het ze wel.:)

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters