Groei tabletmarkt vlakt af

Volgens het IDC zijn in het eerste kwartaal van 2014 slechts 2 miljoen tablets meer verkocht dan in het zelfde kwartaal een jaar eerder. Fabrikant Samsung groeit stevig door, terwijl Apple haar afzet ziet afvlakken.

Het IDC heeft opnieuw becijferd hoeveel tablets er in het afgelopen kwartaal verkocht zijn wereldwijd. Volgens het IDC zijn er in het eerste kwartaal wereldwijd 50.4 miljoen tablets verkocht. Een jaar eerder in het zelfde kwartaal waren dat er nog 48.6 miljoen, een kleine stijging van 3.9 procent. Vooral fabrikant Samsung weet haar afzet te vergroten en ook Lenovo doet goede zaken.

Samsung wist 32 procent meer tablets te verkopen. Het totaal kwam uit op 11.2 miljoen stuks. Apple zag haar afzet juist met 16 procent teruglopen, aldus het IDC. Apple verkocht 16.4 miljoen iPads. Ook Asus en Amazon zagen hun afzet teruglopen. Lenovo verkocht wel meer apparaten; in totaal 2.1 miljoen stuks in het eerste kwartaal van 2014.

Duidelijk is wel dat de afzet van tablets aan het stagneren is. Het is dan ook voor het eerst dat de afzet niet het verwachte aantal van analisten voor tablets wist te halen in het afgelopen kwartaal.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters