Groei tabletmarkt vlakt af

Volgens het IDC zijn in het eerste kwartaal van 2014 slechts 2 miljoen tablets meer verkocht dan in het zelfde kwartaal een jaar eerder. Fabrikant Samsung groeit stevig door, terwijl Apple haar afzet ziet afvlakken.

Het IDC heeft opnieuw becijferd hoeveel tablets er in het afgelopen kwartaal verkocht zijn wereldwijd. Volgens het IDC zijn er in het eerste kwartaal wereldwijd 50.4 miljoen tablets verkocht. Een jaar eerder in het zelfde kwartaal waren dat er nog 48.6 miljoen, een kleine stijging van 3.9 procent. Vooral fabrikant Samsung weet haar afzet te vergroten en ook Lenovo doet goede zaken.

Samsung wist 32 procent meer tablets te verkopen. Het totaal kwam uit op 11.2 miljoen stuks. Apple zag haar afzet juist met 16 procent teruglopen, aldus het IDC. Apple verkocht 16.4 miljoen iPads. Ook Asus en Amazon zagen hun afzet teruglopen. Lenovo verkocht wel meer apparaten; in totaal 2.1 miljoen stuks in het eerste kwartaal van 2014.

Duidelijk is wel dat de afzet van tablets aan het stagneren is. Het is dan ook voor het eerst dat de afzet niet het verwachte aantal van analisten voor tablets wist te halen in het afgelopen kwartaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  Ik dacht dat PCs vervangen zouden worden door tablets. Dat is wat de grote analisten in de verkoopcijfers zagen en de "post pc world" voorspelling van Steve Jobs. Steve's " post pc world " heeft 4 jr geduurd…

   1. Quasimodo -

    Maar niet met laptops, je kunt er over twisten of dat niet ook een PC is. 😉

   2. DannyD -

    Pc verkopen zakten volgens analisten in omdat mensen meer tablets en smartphones kochten. Tablets hebben wel bestaansrecht maar zeer zeker niet als vervanging van pc's/laptops. En al helemaal niet voor mensen die daadwerkelijk werk verzetten achter hun pc's.

    Alles wat analisten roepen moet je altijd met een flinke korrel zout nemen. Die roepen maar wat. Asymco, de bekende Apple kenner, die wilde mij ooit overtuigen op zijn forum dat er geen reden was waarom Apple niet zo zou kunnen doorgroeien. Hij voorzag een $500 miljard omzet en een $1000 miljard marktwaarde ook al in no time gebeuren. We hebben gezien hoe dat uitpakte!!

   3. Quasimodo -

    "De omzet van Apple groeit nog steeds flink door anders"
    Is in mijn ogen een overdrijving van de situatie.
    In jouw zelfde staatje deden Q3 en Q4 2013 het beduidend minder dan het jaar ervoor. Ik bespeur iig een op en neer gaande beweging. Dus zeggen dat het beter gaat geldt voor de laatste 4 maanden, over de laatste 12 maanden ligt dat minder positief dan jij doet voorkomen.

  1. Quasimodo -

   PC's zijn hooguit vervangen door laptop's/tablets of hybride devices als een Asus transformer. Zolang de prijs van een tablet die van een redelijke laptop is zie ik mensen de laptop niet aan de kant schuiven. Ondanks dat wij 2 tablets in huis hebben, hebben we er ook een 2e laptop bij gekocht. Ze dienen andere doelen.
   Ik zelf gebruik liever mijn smartphone of Laptop dan een tablet.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters