Groei tabletmarkt vlakt af

Volgens het IDC zijn in het eerste kwartaal van 2014 slechts 2 miljoen tablets meer verkocht dan in het zelfde kwartaal een jaar eerder. Fabrikant Samsung groeit stevig door, terwijl Apple haar afzet ziet afvlakken.

Het IDC heeft opnieuw becijferd hoeveel tablets er in het afgelopen kwartaal verkocht zijn wereldwijd. Volgens het IDC zijn er in het eerste kwartaal wereldwijd 50.4 miljoen tablets verkocht. Een jaar eerder in het zelfde kwartaal waren dat er nog 48.6 miljoen, een kleine stijging van 3.9 procent. Vooral fabrikant Samsung weet haar afzet te vergroten en ook Lenovo doet goede zaken.

Samsung wist 32 procent meer tablets te verkopen. Het totaal kwam uit op 11.2 miljoen stuks. Apple zag haar afzet juist met 16 procent teruglopen, aldus het IDC. Apple verkocht 16.4 miljoen iPads. Ook Asus en Amazon zagen hun afzet teruglopen. Lenovo verkocht wel meer apparaten; in totaal 2.1 miljoen stuks in het eerste kwartaal van 2014.

Duidelijk is wel dat de afzet van tablets aan het stagneren is. Het is dan ook voor het eerst dat de afzet niet het verwachte aantal van analisten voor tablets wist te halen in het afgelopen kwartaal.

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters