Groei verkoop smartphones vertraagt dit jaar

De wereldwijde verkoop van smartphones zit nog steeds in de lift, maar het tempo van de groei zal dalen. Dat meldt International Data Corp, dat wordt geciteerd door Bloomberg.

Smartphones

IDC berekent dat de verkoop van telefoons waarmee je internet op kunt, films en muziek kunt downloaden en andere slimme dingen doen, met 49 procent zal stijgen naar meer dan 450 miljoen telefoons dit jaar. Dat is een flinke groei, maar wel veel minder dan de 74 procent groei die 2010 liet zien voor deze toestellen. IDC verklaart dat uit de recessie, die vorig jaar zo’n beetje voorbij was. Consumenten kochten toen de spullen waarvan ze de aankoop eerder hadden uitgesteld.

Android wordt naar alle waarschijnlijkheid ’s werelds bestverkochte besturingssysteem. Er zijn inmiddels tientallen fabrikanten die Androidtoestellen maken, waaronder bijna alle grote: Samsung, HTC en LG, om er een paar te noemen. Android gaat waarschijnlijk binnen drie jaar Symbian voorbij en neemt dan de positie van marktleider over. Wat nog versneld wordt omdat Nokia op Windows Phone 7 overstapt, en in de toekomst zal stoppen met de productie van Symbian-toestellen.

”Voor verkopers die Android als hoeksteen van hun smartphonestrategie kozen, was 2010 een feest”, meldt IDC-analist Ramon Llamas die meldt dat Android blijft groeien. Ook mensen die nog niet aan de smartphone zijn gegaan, zullen door goedkopere Android-toestellen worden verleid om zo’n slimme telefoon te kopen. Zo worden consumenten bereikt die tot dusver nog met gewone mobieltjes bellen.

Windows Phone 7 van Microsoft komt in 2015 op de tweede plaats als mobiel besturingssysteem, na Android. De productiecapaciteit van Nokia helpt Microsoft om snel grote aantallen te maken.

Android krijgt in 2015 volgens de voorspelling van IDC bijna veertig procent van de mobiele markt in handen, Symbian een kleine 21 procent. Windows Phone 7 en Windows Mobile komen dit jaar nog niet verder dan 5,5 procent van de markt maar dat gaat door de deal met Nokia dus snel veranderen. De verkoop van toestellen met Symbian kan in 2015 vallen naar slechts 0,2 procent van de markt.

Android zat aan het einde van 2010 op 22,7 procent van de markt, Symbian op 37,6 procent.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters