Grootste amoled-verkoop ooit behaald

In het derde kwartaal van dit jaar is er een recordaantal amoled-schermen verscheept. Er zijn twee keer zoveel schermen verscheept in vergelijking met vorig jaar en 35 procent meer schermen dan drie maanden ervoor.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus design

Amoled-schermen zijn erg in opkomst. De grootste verwerker van amoled-schermen is fabrikant Samsung. Deze heeft 95,8 procent van de amoled-industrie in handen. De totale waarde van de amoled-industrie heeft in het derde kwartaal van dit jaar een waarde van 3,29 miljard dollar bereikt. Omgerekend is dat 3 miljard euro.

Amoled-panelen worden steeds vaker gebruikt. Het schermtype is erg populair vanwege de energieconsumptie, die aanzienlijk lager is dan bij lcd-panelen. Lcd-schermen zijn nog steeds verreweg het populairst, maar er komt een verandering. In het derde kwartaal was 18 procent van alle mobiele schermen amoled en dit percentage is aan het groeien.

De technologie achter de amoled-schermen is tot nu toe vooral gebruikt door Samsung. Deze fabrikant stopt de panelen in zijn topsmartphones en tablets. Doordat elke individuele pixel op kan lichten, is het scherm niet alleen energiezuiniger, maar heeft het scherm diepere zwarttinten en een betere kijkhoek. Fabrikant Samsung wordt vaak geprezen om de schermen die in zijn smartphones zitten.

Een ander bedrijf wat waarschijnlijk zijn smartphones van amoled-schermen gaat voorzien is Apple. Het gerucht is dat het Amerikaanse bedrijf in 2018 over wil stappen op amoled. De schermen die nu in de iPhones zitten zijn voorzien van de lcd-techniek en worden gemaakt door LG. Er zijn nog twijfels over wie de amoled-schermen gaat maken. LG heeft bekendgemaakt dat er plannen zijn voor een amoled-fabriek, maar aangezien Samsung al verder is met de amoled-ontwikkeling, zou het zomaar kunnen dat Samsung betrokken raakt in het proces.

Bron: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters