WhatsApp voert verbeteringen door

WhatsApp, de populaire berichtenapp voor smartphones, heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd. WhatsApp-groepen kunnen nu groter zijn en bovendien is de Microsoft Edge-browser vanaf nu ondersteund voor WhatsApp Web.

Groepsapp

Appgroepen kunnen nu 256 mensen bevatten
Appgroepen kunnen nu 256 mensen bevatten

Dat je binnen WhatsApp een groepchat kunt maken is niet nieuw. Maar het aantal vrienden dat je aan zo’n ‘groepsapp’ kunt toevoegen, is wel vernieuwd. Voorheen kon je nog met 100 vrienden in een WhatsApp-groep zitten, inmiddels is dat aantal opgehoogd tot 256. Dat meldt FoneArena. De functie is nog wel wel beperkt tot beta-versies van WhatsApp voor Android, versie v2.12.429 of hoger. Maar de verwachting is uiteraard dat de verbetering snel uitgerold zal worden naar alle varianten van het programma.

WhatsApp Web voor Microsoft Edge

Met WhatsApp Web kunnen gebruikers van Chrome, Firefox, Opera of Safari hun appjes ook via de computer lezen en versturen, via web.whatsapp.com. Microsoft’s nieuwe Edge-browser, de standaardbrowser van Windows 10, werd hierbij nog niet ondersteund. Dat is nu veranderd, meldt Windows Central. Daarmee zijn alle grote desktopbrowsers nu door WhatsApp Web ondersteund. Meer informatie over WhatsApp Web kun je lezen in ons artikel met WhatsApp tips. Daar geven we je tien tips om meer uit het chatprogramma te halen.

Eerdere WhatsApp verbeteringen

Het nieuws komt na een aantal eerdere verbeteringen die WhatsApp dit jaar al aankondigde. De belangrijkste daarvan is het vervallen van de betaalde abonnementen voor de app. Vroeger moesten gebruikers 99 cent per jaar betalen voor WhatsApp, maar nu is de app gratis voor iedereen. WhatsApp, dat inmiddels 1 miljard gebruikers heeft, probeert zo concurrenten als WeChat en Telegram voor te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters