Grote Nederlandse providers last van storingen dit weekend

De week eindigde slecht voor KPN, Vodafone en T-Mobile, KPN had een landelijke internetstoring op het mobiele netwerk, Vodafone had een storing op het gehele mobiele netwerk en T-Mobile verbond mensen verkeerd door.

storing

Het begon al op woensdagavond voor KPN met een storing op het vaste netwerk, waardoor mensen niet konden internetten, voip-bellen of iptv kijken. Op vreemde wijze was het de dag erna weer raak, het mobiele internetwerk lag er uit tussen 4 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds. Deze storing betrof heel Nederland, klanten van KPN konden dus niet mobiel internetten in deze periode. Volgens een woordvoerder van KPN zit er geen verband tussen de twee storingen, voor de rest laat hij weten: “Erg vervelend, maar technische storingen kunnen wel eens plaatsvinden”.

Op vrijdagavond was het raak voor T-Mobile en Vodafone, Vodafone kwam in de problemen nadat een harde schijf was vervangen. De storing was vrijdagnacht voor een groot deel opgelost maar op een aantal plekken heeft de onderbreking tot zaterdagmiddag geduurd. Vodafone gaf aan dat de zendmasten de signalen in grote delen van Noord-Holland niet goed doorgaven, wat kwam door een softwarefout. “Tijdens het vervangen van een harde schijf is de software die dat aanstuurt corrupt geraakt”, aldus Vodafone.

T-Mobile had op vrijdagavond last van een erg vreemde storing in het zuiden van Nederland en in de omgeving van Rotterdam. Mensen werden doorverbonden met de verkeerde personen, “Als persoon A naar persoon B wil bellen kan hij persoon C aan de telefoon krijgen”, aldus de woordvoerder van T-Mobile. Volgens T-Mobile was de storing maar kleinschalig en kon het grote deel van de klanten gewoon bellen. Gelukkig voor de klanten van de provider is ook deze storing weer tijdig verholpen.

Drie keer is scheepsrecht en er zijn tot nu toe ook nog geen andere storingen geweest aan gsm-netwerken in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters