Grote plannen van HTC met Sense

HTC heeft grote plannen met zijn grafische schil HTC Sense. Deze schil is te vinden op smartphones op alle besturingssystemen waar HTC telefoons voor heeft gemaakt, behalve Windows Phone 7. En ook daar wil HTC verandering in brengen.

HTC Sense New

HTC heeft in Amerika een speciaal research&develop-centrum met mensen die alleen maar werken aan de verbetering van HTC Sense. Het is dan ook een erg gelikte schil, die vooral bij gebruikers van Android-telefoons van de fabrikant erg populair is. Maar Sense stond ook al op de HTC HD2, die op Windows Mobile 6.5 loopt. En zelfs telefoons die op het door Qualcomm ontwikkelde besturingssysteem Brew lopen, zijn van dezelfde zeer herkenbare Sense-schil voorzien.

Daarmee onderscheiden de HTC-telefoons zich van alle andere merken. Qua hardware valt er op het gebied van smartphones namelijk weinig meer te onderscheiden. Je hebt een groot aanraakscherm en dat was het eigenlijk wel. Onderscheiden van de rest gaat met de software, en dat heeft HTC goed begrepen.

HTC maakt nu ook telefoons voor Windows Phone 7. Die mogen van Microsoft niet worden aangepast. Daar heeft HTC zich bij neergelegd, zoals te zien is op de Trophy en de HD7. Die telefoons laten de ‘gewone’ Microsoft-software zien. Maar HTC wil in de toekomst met Microsoft andere afspraken maken. Sense moet ook op Windows Phone 7-toestellen kunnen, vindt de Taiwanese fabrikant.

Sense heeft echter meer pijlen op zijn boog. Het schilletje voor smartphones gaat de telefoon ontstijgen. De huiskamer is nu in beeld. Via de cloudservice HTCsense.com en andere, nog te ontwikkelen diensten wil HTC dat je via je door Sense aangedreven telefoon ook de televisie kunt bedienen. En Sense-winkels voor e-books, muziek en wat er verder maar op digitaal gebied aan content verkocht kan worden, zijn ook in de maak voor HTCsense.

De cloudservice is inmiddels voor de Android-topmodellen Desire HD en Desire Z van start gegaan, en waarschijnlijk worden op termijn meer toestellen ondersteund. Via de cloudservice is het mogelijk om je telefoon, als je die kwijt bent, via een computer op te sporen door de gps-positie op te vragen. Ook is het mogelijk om de telefoon op afstand via www.htcsense.com te laten afgaan, of het geluid nu uit staat of niet. En als het toestel gestolen is, kan de hele inhoud van de telefoon op afstand worden gewist. Deze diensten zullen worden uitgebreid, liet HTC in een interview met een Amerikaanse journaliste weten.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters