Grote scam gaande in Nederland met 0088 telefoonnummer

Veel Nederlanders worden de laatste tijd gebeld door het nummer 0088213213340. Het gaat hier om een advertentiebureau dat snel ophangt en er vanuit gaat dat de gebruiker terug belt. Consumenten weten niet dat ze terug bellen naar een dure satelliettelefoon.

Nederlanders gaan de laatste tijd gebukt onder een omvangrijke telefoonscam. Een advertentiebureau uit een nog onbekend land is bezig om mensen te laten terug bellen naar hun nummer en verdienen daar goed geld mee. De telefoon gaat slechts eenmaal over of soms vaker, maar de verbinding wordt meteen verbroken als je de telefoon opneemt. Je krijgt dus vervolgens alleen een “Oproep gemist” op je scherm. Het lijkt er op dat dit een poging is om geld aan je te verdienen want er wordt gebeld vanuit het nummer 0088213213340. Uit onderzoek blijkt dit een dure satallietlijn te zijn waar de adverteerder goed geld op verdient als hij erop wordt gebeld.

Nummers die beginnen met +882 13 zijn gekoppeld aan het virtuele land EMSAT. EMSAT is een satelliet waar Eutelsat gebruik van maakt om bepaalde diensten te verlenen. Eutelsat zelf maakt echter maar van een beperkt aantal telefoonnummers gebruik. Het nummer dat hier (en elders in Europa) mobieltjes belt hoort niet bij de Eutelsatnummers. Telefoontjes voor het viryuele land EMSAT worden gerouteerd via Italië. Achter de niet-Eutelsatnummers kunnen dure betaalnummers hangen. Zo kan de oplichtende partij tussen de 36 en 42 eurocent per minuut -er van uitgaande dat 1 telefoontje wordt afgerond op minimaal 1 minuut- verdienen en kunnen mensen in de Europese landen op deze manier overgehaald worden te bellen. Niet doen dus.

6888_2 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mivak -

  Ik ben gebeld door +8818 97 12 0011 en +882 13 30 0234. Eerste nummer ging vier keer over en tweede nummer één keer. Beide nummers meteen geblokkeerd.

 2. Tamara steeghs -

  Ik word al een paar dagen achter elkaar gebeld de eerste keer heb ik terug gebeld omdat ik een telefoontje verwachten. Ging om het nr42 achteraan. Ik kreeg een een Arabisch sprekende vrouw er aan. Ik heb al 2 nr geblokkeerd vandaag kreeg ik weer een telefoontje. Ik bel niet meer terug. Ik vind het wel erg vervelend dit.

  3 dagen achter elkaar. Ik ga ook dit nr blokkeren. +88213100231

 3. Celie -

  Ik zie dat het laatste berichtje 2 jaar geleden was. Het 0088 (of +88) land is weer bezig en het is eind 2016.
  Sowieso is zomaar bellen naar het buitenland niet verstandig, maar dit lijkt verdacht veel op de 088 nummers die in omloop zijn in Nederland. Heel sneaky dus.

 4. Veet ik het -

  Vandaag 14 september 2014 werd ik door de volgende nummer gebeld: 08882221300. Toevallig heb ik deze oproep gemist, vervolgens heb ik op internet naar dat nummer gezocht en kwam ik op deze pagina terecht.

 5. Kliko -

  Er zullen wel Hackers ook achter zitten. Die mensen hacken op een manier in die Satelliet en maken nog onbestaande nummers aan. Daardoor is het nummer veranderd ten opzichte van 2009. De nummers toen in gebruik zijn weer verwijderd en waarschijnlijk is het daarna weer opnieuw gelukt om andere aan te maken.

 6. Roy -

  Ben een paar minuten geleden gebeld door nummer 0088-1835211849. Telefoon ging 2x over. Terug gebeld en kreeg een bandje of live geluiden van een stel dat sexueel bezig was. Niet bellen dus !!!!!!

 7. john -

  beste redactie, ik ben onlangs ook gebeld, echter dit was wel een ander ander nummer wel ging de telefoon slechts 2 of 3 keer over,ik heb zelf niet teruggebelt.
  het zou dus kunnen zijn dat men ook andere no gebruikt??
  het no was; 0088-1835211837:(

  1. joop -

   Ik werd net gebeld door hetzelfde nummer.. ging 2x over en ik had hem, maar was toch te laat.. dus ga ik gelijk op internet zoeken omdat ik het nr niet vertrouw.. kom ik op deze site uit…

 8. pluimpje -

  Vandaag 09-09-2009 ben ik ook gebeld door 0088-213-869012,en natuurlijk wil je wel terug bellen om te kijken wie het is, gelukkig had ik niet genoeg beltegoed om dat te doen, heb toen op internet gekeken naar buitenlandse nummers, en kwam dit tegen, dus kijk uit!!

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters