Grote scam gaande in Nederland met 0088 telefoonnummer

Veel Nederlanders worden de laatste tijd gebeld door het nummer 0088213213340. Het gaat hier om een advertentiebureau dat snel ophangt en er vanuit gaat dat de gebruiker terug belt. Consumenten weten niet dat ze terug bellen naar een dure satelliettelefoon.

Nederlanders gaan de laatste tijd gebukt onder een omvangrijke telefoonscam. Een advertentiebureau uit een nog onbekend land is bezig om mensen te laten terug bellen naar hun nummer en verdienen daar goed geld mee. De telefoon gaat slechts eenmaal over of soms vaker, maar de verbinding wordt meteen verbroken als je de telefoon opneemt. Je krijgt dus vervolgens alleen een “Oproep gemist” op je scherm. Het lijkt er op dat dit een poging is om geld aan je te verdienen want er wordt gebeld vanuit het nummer 0088213213340. Uit onderzoek blijkt dit een dure satallietlijn te zijn waar de adverteerder goed geld op verdient als hij erop wordt gebeld.

Nummers die beginnen met +882 13 zijn gekoppeld aan het virtuele land EMSAT. EMSAT is een satelliet waar Eutelsat gebruik van maakt om bepaalde diensten te verlenen. Eutelsat zelf maakt echter maar van een beperkt aantal telefoonnummers gebruik. Het nummer dat hier (en elders in Europa) mobieltjes belt hoort niet bij de Eutelsatnummers. Telefoontjes voor het viryuele land EMSAT worden gerouteerd via Italië. Achter de niet-Eutelsatnummers kunnen dure betaalnummers hangen. Zo kan de oplichtende partij tussen de 36 en 42 eurocent per minuut -er van uitgaande dat 1 telefoontje wordt afgerond op minimaal 1 minuut- verdienen en kunnen mensen in de Europese landen op deze manier overgehaald worden te bellen. Niet doen dus.

6888_2 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters