'Grote telefoonmakers worden ingehaald door bedrijven als HTC, Apple en RIM'

De nieuwe verdeling van marktaandeel tussen verschillende bedrijven is al even bekend en daar heeft Venture Beat een interessante analyse van gemaakt: “hoe groter ze zijn, hoe harder ze vallen,” is de conclusie.

Acer tablet spypic

Die conclusie mag dan waar zijn, het gaat immers niet goed met Nokia, Sony Ericsson en LG. Sony Ericsson is inmiddels niet eens meer in de top vijf te vinden en Nokia’s marktaandeel klonk flink in, waarbij de producent overigens wel haar nummer 1-positie wist te behouden. Volgens Venture Beat zijn ook Samsung en Motorola er slecht aan toe, wat in onze optiek niet helemaal klopt. Samsung is immers hard bezig om de nummer 1-positie van Nokia over te nemen en Motorola lijkt door het diepste dal heen te zijn, ook qua marktaandeel.

Producenten als Apple, RIM en HTC maken een grote inhaalslag en daarbij profiteren ze van het feit dat de markt langzaam transformeert in een smartphonemarkt. Daarbij suggereert Venture Beat dat ze misschien wel de markt over gaan nemen, iets dat wat ons betreft erg ongeloofwaardig is. De markt zal zeker veranderen, maar bedrijven als Samsung en Nokia zullen voorlopig nog wel grote spelers blijven.

Interessant is vooral de opkomst van de tablets, die ervoor zal zorgen dat er misschien wel een radicale verandering komt. Dat zal waarschijnlijk volgend jaar blijken, als producten zoals de Optimus Pad, de PlayBook en de tweede generatie iPad op de markt komen.

Bron: VentureBeat

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters