Grote update BlackBerry Playbook komt eraan, met Android

Met enige vertraging heeft Research In Motion, de maker van de BlackBerry Playbook, voor oktober een grote update beloofd voor de tablet. Een eigen e-mailapplicatie, Android en meer belangrijke zaken worden aan de 7-inch tablet toegevoegd.

BlackBerry PlayBook piano

De update was al eerder beloofd, en had al in de zomer moeten komen. Maar nu komt het er dan toch van, zo meldt de BlackBerrymaker. In de nazit van een dramatische conference call waarin RIM sterk dalende winsten bekendmaakte, werd ook de update voor de tablet van de fabrikant aangekondigd.

RIM gooit het met de updates over een andere boeg. Tot nu toe bevatten updates van RIM vaak kleine wijzigingen. Nu kiest de fabrikant ervoor om in een klap een grote update uit te brengen, die veel nieuwe functies brengt. Voor de PlayBook betekent dat de introductie van de mogelijkheid om Android-apps op de tablet te draaien. Ook komt er een eigen e-mailapplicatie, plus agenda- en contactenapps. BlackBerry Balance zou ook meekomen met deze update.

Voorts belooft RIM dat de BlackBerry Bridge-ondersteuning wordt verbeterd, dat de internetbrowser makkelijker wordt in het gebruik en er komt een BlackBerry Video Store waar je tienduizend films en TV-shows kunt downloaden. Die kunnen via de HDMI-uitgang van de tablet ook op een normale televisie worden afgedraaid.

De update krijgt versienummer 2.0 en zou naar de tablets komen na de jaarlijkse DevCon-conferentie in San Francisco in oktober. Daar laat RIM de nieuwste generatie QNX-smartphones zien. Echter, die telefoons komen pas volgend jaar op de markt. En voor dat soort vertragingen is de fabrikant door zijn klanten en de financiële markten al behoorlijk afgestraft.

Bron: Pocket Lint

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters