Grote update BlackBerry Playbook komt eraan, met Android

Met enige vertraging heeft Research In Motion, de maker van de BlackBerry Playbook, voor oktober een grote update beloofd voor de tablet. Een eigen e-mailapplicatie, Android en meer belangrijke zaken worden aan de 7-inch tablet toegevoegd.

BlackBerry PlayBook piano

De update was al eerder beloofd, en had al in de zomer moeten komen. Maar nu komt het er dan toch van, zo meldt de BlackBerrymaker. In de nazit van een dramatische conference call waarin RIM sterk dalende winsten bekendmaakte, werd ook de update voor de tablet van de fabrikant aangekondigd.

RIM gooit het met de updates over een andere boeg. Tot nu toe bevatten updates van RIM vaak kleine wijzigingen. Nu kiest de fabrikant ervoor om in een klap een grote update uit te brengen, die veel nieuwe functies brengt. Voor de PlayBook betekent dat de introductie van de mogelijkheid om Android-apps op de tablet te draaien. Ook komt er een eigen e-mailapplicatie, plus agenda- en contactenapps. BlackBerry Balance zou ook meekomen met deze update.

Voorts belooft RIM dat de BlackBerry Bridge-ondersteuning wordt verbeterd, dat de internetbrowser makkelijker wordt in het gebruik en er komt een BlackBerry Video Store waar je tienduizend films en TV-shows kunt downloaden. Die kunnen via de HDMI-uitgang van de tablet ook op een normale televisie worden afgedraaid.

De update krijgt versienummer 2.0 en zou naar de tablets komen na de jaarlijkse DevCon-conferentie in San Francisco in oktober. Daar laat RIM de nieuwste generatie QNX-smartphones zien. Echter, die telefoons komen pas volgend jaar op de markt. En voor dat soort vertragingen is de fabrikant door zijn klanten en de financiƫle markten al behoorlijk afgestraft.

Bron: Pocket Lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. lorenzy -

    Ik zou zeker goed vinden als play-book een goede update had ,want is nu saai als maar kan .
    Blackberrys zijn geweldig mooi ,maar kunnen nog wat leren van i-phone.

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters