'Grote update' Windows Phone 7 is een stuk kleiner

De grote update die Microsoft voor Windows Phone 7 in gedachten zou hebben ergens begin volgend jaar, is volgens bronnen van ZDnet helemaal niet zo groot. Een echt grote update komt pas eind van de zomer.

Windows Phone 7

De codenaam voor de grote update in augustus of september is Mango. Die gaat vooraf aan de presentatie van Windows Phone 8, die de codenaam Apollo zou dragen. Apollo wordt niet eerder verwacht dan in 2012.

In januari en februari komen er wat kleine updates voor Windows Phone 7. Al eerder lekte uit dat er copy-and-paste functionaliteit aan het besturingssysteem wordt toegevoegd. Misschien komt er nog een tweede kleine update met betere software voor app-ontwikkelaars en wordt het multitasking beter ondersteund. Ook wordt gesproken over in-app downloads, en meer mogelijkheden voor de gebruiker om zijn telefoon aan te passen aan zijn wensen.

De herfst-update, Mango, zal wellicht als Windows Phone 7.5 door het leven gaan. Volgens de bronnen van ZDnet komt er dan Silverlight runtime en HTML5-ondersteuning naar het mobiele OS van Microsoft. Ook worden dan talen in het verre oosten ondersteund en komen er andere functies bij. Silverlight hoort overigens al bij Windows Phone 7, maar het gaat hier om een Silverlight plugin voor de browser. Die is er nog niet, althans voor telefoons.

Het zou goed kunnen zijn dat er meer zakelijke functies in het OS worden opgenomen. De eerste lichting WP7-apparaten is voornamelijk gericht op consumenten. Zo is Exchange ActiveSync niet echt riant uitgevoerd. De functionaliteit van dit soort applicaties wordt geleidelijk uitgebreid.

Microsoft geeft geen commentaar op bovenstaande geruchten. Wel kan de aankomende CES-beurs begin volgend jaar worden gebruikt voor het uitbrengen van CDMA-versies van WP7-telefoons, zodat ze op meerdere netwerken gebruikt kunnen worden.

Overigens is er nog altijd erg weinig bekend over het aantal verkochte WP7-telefoons. Dat wordt door ZDnet geschat op minder dan een half miljoen. Ter vergelijking: onlangs meldde All About Phones dat er volgens Google dagelijks 300.000 nieuwe Android-telefoons worden geactiveerd.

Bron: ZDNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Deresen -

    Op zich heeft de Phone niet echt updates nodig, een paar extra functies zou handig zijn (zoals copy paste), maar zonder is het ook al een geweldige telefoon.

  2. HTC-freak -

    "zo is exchange active sync niet echt riant uitgevoerd"

    Zie op dit moment geen nadelen om geen exchange op WP7 te gebruiken. Mis geen functionaliteit voor exchange in WP7. Gebruik zelf de omnia7 met exchange en kan niet beter. 😛

    😛

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters