Grote veranderingen in Symbian komen met Symbian^4

David Wood, woordvoerder van Symbian Foundation, heeft verteld dat Symbian^4 revolutionaire interfaceveranderingen met zich mee gaat brengen en dat Symbian vanaf dat moment de compatibiliteit voor Symbian S60 applicaties zal verliezen.

Symbian Foundation

Symbian Foundation is de langverwachte opvolger van het nu veelgebruikte Symbian S60. Het platform zal nog dit jaar een weg naar de markt vinden maar zal dan nog niet zo heel veel verschillen van Symbian S60 5th edition zoals we dat kennen van bijvoorbeeld de Nokia N97 of de Samsung i8910 HD. Deze eerste versie van Symbian Foundation, ook bekend als Symbian^2 is namelijk sterk gebaseerd op S60 5th edition en ook de volgende versie van Symbian Foundation, Symbian^3, zal nog veel weghebben van zijn voorganger. In een interview met David Wood, een woordvoerder van Symbian Foundation, kwam naar voren dat Symbian^4 de echt revolutionaire veranderingen met zich mee zal brengen. Iets waar we trouwens nog tot eind 2010 voor moeten wachten, zo gaf Wood eerder al prijs.

De grootste vernieuwing in Symbian^4 is dat de huidige Avkon UI-engine overboord wordt gegooid en vervangen wordt door een nieuwe engine, Qt. Dit zal ook betekenen dat Symbian vanaf versie ^4 zijn compatibiliteit met de huidige S60-applicaties verliest en alleen nog maar met nieuwe Symbian Foundation-applicaties overweg zal kunnen. Anderzijds zal deze verandering ook plaats maken voor, zoals Wood zelf zegt, revolutionaire vernieuwingen in de interface. Wat dat precies inhoudt is natuurlijk nog niet bekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat de interface van Symbian Foundation er niet slechter op zal worden.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters