‘Grote veranderingen op komst in werkwijze Samsung’

Fabrikant Samsung zou aan de vooravond staan van een grote verandering in de manier waarop het te werk gaat. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou zich meer willen richten op producten waarmee het veel winst maakt en het doen van overnames.

‘Grote veranderingen op komst in werkwijze Samsung’ Samsung

Dit melden anonieme bronnen aan the Wall Street Journal. Samsung zou van plan zijn te stoppen met het ‘Vision 2020’-plan van topman Lee Kun-hee, die vorig jaar werd getroffen door een hartaanval. Dit plan stelt dat de jaarlijkse omzet van 2009 in 2020 verviervoudigd moet zijn naar 400 miljard dollar.

Lee’s zoon, Lee Jae-yong, wordt waarschijnlijk de nieuwe topman van Samsung. Hij wil het waarschijnlijk anders aanpakken dan zijn vader. Onder leiding van Lee senior, de zoon van Samsungs oprichter, werd Samsung een mondiale leider. De fabrikant staat er om bekend dat het alle kennis op eigen kracht vergaart.

Lee Jae-yong wil hier waarschijnlijk van afstappen. Hij ziet meer heil in het overnemen van bedrijven die de kennis al hebben die Samsung wil. Bovendien is de verviervoudiging van de omzet bij Jae-yong geen harde eis meer. Zijn devies zou luiden: niet koste wat kost willen groeien, maar meer winst maken door producten te ontwikkelen waar een hoge winstmarge op zit.

Zoals smartphones. Ook hier heeft Samsung het tegenwoordig lastig. In het high end-segment moet het opboksen tegen Apple en de goedkopere modellen ondervinden hevige concurrentie van Chinese fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi.

Dit zou tot een koerswijziging van Samsungs smartphonestrategie leiden. Er moeten minder verschillende modellen op de markt komen zodat de productiekosten omlaag gaan. Daarnaast gebruikt Samsung inmiddels vaker zijn eigen processors in plaats van die van Qualcomm. Ook het ontwerp van de Galaxy S6 is op de schop gegaan om de strijd met de iPhone 6 beter aan te gaan. Samsung investeert ook flink in fabrieken in Vietnam, waar de lonen laag liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters