‘Grote veranderingen op komst in werkwijze Samsung’

Fabrikant Samsung zou aan de vooravond staan van een grote verandering in de manier waarop het te werk gaat. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou zich meer willen richten op producten waarmee het veel winst maakt en het doen van overnames.

‘Grote veranderingen op komst in werkwijze Samsung’ Samsung

Dit melden anonieme bronnen aan the Wall Street Journal. Samsung zou van plan zijn te stoppen met het ‘Vision 2020’-plan van topman Lee Kun-hee, die vorig jaar werd getroffen door een hartaanval. Dit plan stelt dat de jaarlijkse omzet van 2009 in 2020 verviervoudigd moet zijn naar 400 miljard dollar.

Lee’s zoon, Lee Jae-yong, wordt waarschijnlijk de nieuwe topman van Samsung. Hij wil het waarschijnlijk anders aanpakken dan zijn vader. Onder leiding van Lee senior, de zoon van Samsungs oprichter, werd Samsung een mondiale leider. De fabrikant staat er om bekend dat het alle kennis op eigen kracht vergaart.

Lee Jae-yong wil hier waarschijnlijk van afstappen. Hij ziet meer heil in het overnemen van bedrijven die de kennis al hebben die Samsung wil. Bovendien is de verviervoudiging van de omzet bij Jae-yong geen harde eis meer. Zijn devies zou luiden: niet koste wat kost willen groeien, maar meer winst maken door producten te ontwikkelen waar een hoge winstmarge op zit.

Zoals smartphones. Ook hier heeft Samsung het tegenwoordig lastig. In het high end-segment moet het opboksen tegen Apple en de goedkopere modellen ondervinden hevige concurrentie van Chinese fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi.

Dit zou tot een koerswijziging van Samsungs smartphonestrategie leiden. Er moeten minder verschillende modellen op de markt komen zodat de productiekosten omlaag gaan. Daarnaast gebruikt Samsung inmiddels vaker zijn eigen processors in plaats van die van Qualcomm. Ook het ontwerp van de Galaxy S6 is op de schop gegaan om de strijd met de iPhone 6 beter aan te gaan. Samsung investeert ook flink in fabrieken in Vietnam, waar de lonen laag liggen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters