GSM Association wijst officiële 4G standaard aan

De GSM Association heeft zich officieel achter de 4G-technologie Long Term Evolution geschaard. De handelsorganisatie van de gsm-aanbieders gaat LTE promoten als opvolger van hsdpa.

LTE brengt downloadsnelheden van 100Mbps binnen handbereik, maar volgens NTT Docomo, die de technologie test voor zijn ‘Super 3G’-dienst, is de snelheid zelfs op te krikken naar 300Mbps. Een van de voordelen van de specificatie is dat bestaande umts-netwerken gebruikt kunnen worden aangezien het in feite een upgrade van deze mobiele netwerktechnologie betreft.

Mobiel internetDe GSM Association verklaart samen te gaan werken met andere bedrijven en organisaties die lte-technologie gebruiken, waaronder de Next Generation Mobile Networks-alliantie die onder andere KPN, T-Mobile en Vodafone tot haar leden mag rekenen. Rob Conway, ceo van de GSM Association, riep de ITU op te garanderen dat de sector de vereiste bandbreedte krijgt toegewezen tijdens het Mobile Asia-congres in het Chinese Macau. De ITU is onderdeel van de Verenigde Naties en wijst internationaal de bandbreedtes van het radiospectrum toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters