GSM en UMTS straks voor meerdere doeleinden te gebruiken

Telecombedrijven die beschikken over een vergunning voor GSM en/of UMTS kunnen deze straks voor meerdere doeleinden inzetten. Het ministerie van Economische Zaken gaat hiervoor de wetgeving aanpassen.

Frans HeemskerkDe technieken voor GSM en UMTS worden doorgaans gebruikt om met mobieltjes te kunnen bellen en data te ontvangen en verzenden. Bedrijven mogen echter binnenkort de beschikbare GSM- en UMTS-verbindingen gaan gebruiken voor andere toepassingen. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken gaat het Nationaal Frequentieplan wijzingen om hiervoor ruimte te kunnen bieden. Volgens de staatssecretaris kan de consument hiervan profiteren doordat bedrijven binnenkort nieuwe producten op de markt kunnen zetten.

De frequentiebanden waar het om gaat zijn de 900MHz-, 1800MHz- en 2100MHz-band. Deze mogen nu nog alleen voor GSM of UMTS gebruikt worden. De drie frequentiebanden worden nu in de wetgeving omschreven als “mobiele communicatie”, iets wat een breed begrip omvat. Bedrijven die ge├»nteresseerd zijn in meerdere toepassingen voor de frequenties waarvoor zij een vergunning hebben kunnen zich tot de overheid wenden. Dan wordt de vergunning op de nieuwe wetgeving aangepast.

Bron: Economische Zaken

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters