Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer!

Er is eindelijk een grote update voor Pokémon Go uitgerold. Gyms zijn totaal getransformeerd, en spelers kunnen op een nieuwe spelmodus rekenen.

Grote update voor Pokémon Go

Na maanden wachten is er eindelijk een grote update voor Pokémon Go onthuld. Het augmented reality spelletje groeide vorig jaar uit tot een verbazingwekkend fenomeen.

Pokémon Go update

De mobiele game verbrak verschillende records. Miljoenen spelers gingen elke dag de straat op om hun favoriete Pokémon te vangen. Helaas wist de ontwikkelaar van Pokémon Go niet het momentum vast te houden.

Er werden al snel grote functies beloofd om het spelletje interessant te houden. We zijn nu ondertussen al een jaar verder, en we kunnen nog steeds geen Pokémon ruilen of met elkaar vechten.

We hebben slecht en goed nieuws. Eerst het slechte nieuws: die functies laten nog steeds op zich wachten. Wel zijn er andere ingrijpende veranderingen onthuld door Niantic Labs.

Nieuwe Gyms: badges verzamelen!

Gyms zijn helemaal getransformeerd. De ontwikkelaar wilde Pokémon interessant maken voor elke speler, dus niet alleen de diehard trainers die elke gym beheersen.

Pokémon Go update

Zo gaat dat in zijn werk: Gyms hebben nu zes slots die met Pokémon gevuld kunnen worden. Die exemplaren krijgen een nieuwe eigenschap waar je op moet letten: Motivation.

Zelfs als je niet de tegenstander kunt verslaan, help je toch nog je team. De Pokémon die de Gym verdedigen verliezen namelijk hun motivatie als er tegen ze gevochten wordt. Zo daalt na verloop van tijd hun CP.

Alle beetjes helpen dus. Dat geldt echter ook de andere kant op. Het verdedigende team kan de Motivation juist weer omhoog brengen met behulp van berries. Zo draagt elke speler zijn steentje bij, of je nou een ervaren trainer bent of een beginneling.

Met het vechten in Gyms krijg je nu badges, net zoals in de originele games. Die badges kun je levelen om zo betere items bij PokeStops te krijgen. Ook een mooie bonus: Gyms gelden nu ook als PokeStops.

Pokémon Go update

In de komende weken wordt ook een nieuwe multiplayer-modus uitgerold en getest: Raids. Het idee is eigenlijk vrij simpel. Spelers kunnen samenwerken om te sterke Pokémon te verslaan of te vangen.

Soms zullen er opeens supersterke Pokémon verschijnen. Dan kun je met maximaal maar liefst twintig spelers samen de Pokémon in kwestie proberen te verslaan.

Lukt dat binnen vijf minuten? Dan mag je een poging doen om het grote beest te vangen. Er zit helaas wel een addertje onder het gras: je hebt een raid pass nodig om mee te kunnen doen. Je krijgt er een per dag bij Gyms, maar je kunt ook met echt geld een raid pass kopen.

Maakt deze update Pokémon Go in een klap weer interessant? Nee, zeker niet. Maar het is wel een mooie eerste stap naar een game die wel je aandacht weet vast te houden. De komende dagen gaan we hopelijk meer ontdekken! Check ondertussen ons uitgebreide tip-overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Pokémon Go Halloween

Pokémon Go Halloween-event bevestigd: nieuwe Pokémon vangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters