Hacken van mobiele telefoon via publiek oplaadpunt mogelijk

Het is mogelijk om een mobiele telefoon te hacken en de gegevens op het toestel te verzamelen of aan te passen via een publiek oplaadpunt. Dat toonden hackers aan op een hackersconferentie in de Verenigde Staten.

hacker

Op de conferentievloer waren oplaadpalen neergezet waar de hackers hun smartphones konden opladen. En toen kregen ze een koekje van eigen deeg, want hun toestellen werden – goedaardig – geplunderd van informatie.

Het gegeven doet zich namelijk voor dat smartphones worden opgeladen met een usb-kabel die ook data verzendt. Is de smartphone onvoldoende beveiligd tegen ongewenste indringers via de usb-kabel, dan kunnen hackers er via het kraken van zo’n publiek oplaadpunt hun voordeel mee doen.

Personal Computer World, dat hierover schrijft, gniffelt dat er de laatste tijd steeds vaker ontzettend vreemde manieren opduiken waarmee smartphones gekraakt kunnen worden ”In een wereld waar laptopbatterijen, smsjes en zelfs gewone kranten zich in je leven kunnen hacken, is het niet de vraag wát je persoonlijke informatie gaat stelen, maar wat niet.”

Waarbij het blad wel aantekent dat de genoemde wijze om smartphones binnen te dringen weinig zal voorkomen. Zoveel publieke oplaadpunten zijn er niet en hoe lucratief het is voor criminelen om die te hacken, mag ook worden betwist. Toch heeft het blad twee adviezen voor de smartphonebezitters die absoluut hun data veilig willen stellen. Voor het opladen de telefoon geheel uitzetten is één, en er gewoon niet aan beginnen om met zo’n laadpunt op te laden is twee.

Bron: PC World

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters