Hacker laat iPhone op Android en iOS draaien

Waarom zou je tussen Android en iOS kiezen als je ook gewoon beide op je iPhone kunt gebruiken?

iOS vs Android

iOS en Android zijn de twee meest gebruikte mobiele besturingssystemen van dit moment. Er zit een wereld van verschil tussen beide, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Apple’s iOS is zeer verfijnd en simpel, maar mist de openheid en vrijheid die Android kan bieden. Android geeft je de mogelijkheid om vrijwel alles aan te passen, met als nadeel dat er behoorlijk wat ruige randjes zijn. Het zijn dan ook twee gescheiden kampen, want iOS draait natuurlijk enkel op iPhone’s en iPad’s terwijl er elk jaar honderden Android smartphones en tablets worden uitgebracht.

De bekende hacker Nick Lee heeft echter als hobby om dat soort afbakeningen te overwinnen en ‘heidense allianties’ te smeden, zoals hij het zelf noemt. Je kent hem misschien van de video waarin hij Windows 95 op een Apple Watch laat draaien. Niemand heeft er wat aan, maar alleen al de prestatie op zich is bijzonder. Zijn volgende missie was om Android op een iPhone te laten draaien, wat hem nog gelukt is ook.

iPhone case

Android op een iPhone

Hij heeft een case voor zijn iPhone ontwikkeld die de iPhone in kwestie code van een derde partij kan laten uitvoeren, in dit geval Android dus. Opvallend genoeg functioneert Android als een app binnen iOS, dus gebruikers kunnen in principe wisselen tussen beide besturingssystemen wanneer ze willen. Het gaat om het relatief verouderde Android 4.1 Jelly Bean en het werkt niet zo snel als je misschien zou willen, maar het feit dat Lee dit voor elkaar heeft gekregen met de technische beperkingen is al een hele prestatie op zich.

Nick Lee heeft er 45 uur aan besteed, wat verrassend weinig is voor iets wat nog niet eerder op deze manier is gedaan. Hij was aan dit project begonnen omdat hij het zat was hoe men altijd uit probeert te vechten welke van de twee besturingssystemen het beste is. Met dit concept laat hij zien dat je niet hoeft te kiezen. In theorie ten minste, want in de praktijk zal dit product natuurlijk niet aan de gemiddelde consument verkocht gaan worden. In de onderstaande video kun je de iPhone met Android in actie zien:

Bron: Tendigi

 

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters