Half miljoen OnePlus One’s verkocht

Een van de opvallendste telefoons van dit jaar, de OnePlus One, is een half miljoen keer verkocht. OnePlus wil nog dit jaar de miljoen aantikken, al erkent het bedrijf dat dit een uitdaging wordt.

Dit maar dan wat kleiner, de OnePlus One 2

Dit meldt Forbes, dat met mede-oprichter Carl Pei sprak. De OnePlus One werd in april aangekondigd en sindsdien verkocht op uitnodigingsbasis. Het is dus moeilijk om aan de telefoon te komen. Het systeem met invitecodes wordt steeds minder streng, zo was laatst de One een uurtje in de vrije verkoop.

Pei stelt dat de One steeds beter verkocht wordt. “Een nieuwe telefoon is meestal in de eerste maand enorm in trek, terwijl de vraag ernaar daarna snel inzakt”, aldus de directeur van OnePlus. “Bij ons worden er juist steeds meer telefoons verkocht.”

Pei benadrukt dat OnePlus niet binnenloopt met de One. “Per verkochte telefoon maken we minder dan tien dollar winst”, stelt hij. “Dat is niet de manier om in de toekomst geld te verdienen. Het zorgt er alleen voor dat we onze deuren nu open kunnen houden.”

OnePlus lijkt nu te zoeken naar extra inkomsten zonder de prijs van de telefoons te verhogen. “Accessoires gaan daar een belangrijke rol in spelen. OnePlus is een merk dat zich sociaal manifesteert en waar mensen ‘fan’ van zijn. Als we lifestyleproducten of speciale accessoires maken, gaan die denk ik goed verkopen.”

Pei denkt dat OnePlus meer winst gaat maken zodra er een paar miljoen smartphones zijn verkocht. “De grootste verschuiving treedt in als we een paar miljoen klanten hebben die gebruikmaken van onze eigen software en betaalde servicediensten.”

Eerst maar eens de miljoen verkochte smartphones halen. Pei hoopt die mijlpaal met OnePlus nog dit jaar te halen. “Het wordt moeilijk, maar het is mogelijk”, aldus Pei. OnePlus komt trouwens net als HTC binnen negentig dagen met een update voor Android 5.0 Lollipop. De One draait nu nog op CyanogenMod dat op 4.4 KitKat is gebaseerd.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters