Hamilton wint op Schiphol van virtuele Vodafone Facebook-racer

Vodafone heeft op Schiphol Formule 1-coureur Lewis Hamilton uitgedaagd om het datanetwerk van de telco op zijn snelheid te testen. De coureur was nipt sneller dan het datanetwerk van Vodafone maar hiermee toont de provider aan dat de snelheid van haar netwerk optimaal is.

Vodafone F1 race

Toeschouwers over de gehele wereld waren getuige van een unieke gebeurtenis in Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis reed een Formule 1 wagen over de startbaan van een operationeel vliegveld. Formule 1-coureur Lewis Hamilton was uitgedaagd door Vodafone Nederland om op Schiphol’s Oostbaan in drie races de strijd aan te gaan met Vodafone’s recent geüpgrade mobiele datanetwerk. Het netwerk werd vertegenwoordigd door een virtuele Formule 1 wagen, opgebouwd uit 28.800 Facebook profielfoto’s. Om te winnen moest Hamilton in zijn Formule 1 wagen een parcours van 4,7 km afleggen binnen de tijd die nodig was om de virtuele F1 wagen te downloaden via het Vodafone netwerk.

Hamilton had zijn 2008 MP4-23 ter beschikking en won twee van de drie races. In zijn tweede run behaalde hij een snelste rondetijd van 108 seconden. De rondetijd van de door de virtuele F1-wagen gewonnen race bedroeg echter 96 seconden.
Ondanks het verlies tegen een Formule 1 coureur van wereldklasse, blijft Vodafone de eerste provider in Nederland die mobiel internet met maximale theoretische snelheden van 28.8 Mbps mogelijk maakt.

Vanaf heden is het al mogelijk om in (delen van) Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag met een theoretische maximale snelheid van 28.8 Mbps, mobiel te internetten. Dit is twee keer zo snel als de momenteel beschikbare maximale theoretische snelheid op de Nederlandse markt, aldus Vodafone Nederland. Natuurlijk is de ervaring afhankelijk van de gebruikte hardware en de omgeving waarin men zich bevindt.

Voor een sfeerreportage bekijk onze video hieronder:

Vodafone F1 race

 

Vodafone F1 race

 

Vodafone F1 race

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters