Buigbaar concept van Nokia onder de loep genomen

Op Nokia World 2011 liet Nokia ook wat concepten zien die misschien in de toekomst door de fabrikant gebruikt zullen worden in telefoons. De Nokia Twist was hier een mooi voorbeeld van; een telefoon met een touchscreen dat tevens buigbaar is.

Nokia was tot nog toe altijd de producent die het hoogste percentage van zijn omzet aan R&D wist te slijten. De producent heeft dit nu wat teruggeschroefd aangezien er bezuinigd moest worden, maar desondanks is Nokia niet alleen de grootste patenthouder in de wereld van mobieltjes, maar heeft het bedrijf ook erg veel technologie in huis die het nog niet heeft laten zien. Op Nokia World 2011 liet Nokia een klein beetje los van wat we misschien wel in de toekomst van de producent kunnen gaan verwachten.

Het eerste concept was de Nokia Twist. Deze concept-telefoon was opvallend dun en gemaakt van buigbaar materiaal. Het toestel beschikt over een touchscreen dat kan buigen. Doordat het toestel gebogen kan worden, kan ook de interface van het toestel bestuurd worden door de hoeken van het toestel in tegengestelde richting uit elkaar te bewegen of juist andersom. Zo kun je in en uit-zoomen door het toestel te buigen, of naar een ander menu gaan door hem binnenstebuiten te buigen. Het was erg interessant om met deze vernieuwende manier van telefoonbesturing te spelen en het werkte opvallend goed.

Ook de kwaliteit van het touchscreen was bijzonder goed. Het scherm was helder, registreerde goed de touch-input en tijdens het buigen werd de kwaliteit van de kleurweergave niet verminderd.

Een ander concept, dat alleen een mock-up was, was een nog nader te benoemen apparaat. Deze was doorzichtig en daar overheen geprojecteerd lagen icoontjes. Volgens Nokia zal het in de toekomst mogelijk zijn om zulke telefoons te fabriceren. Vooral de ergonomie van het toestel staat volgens de ontwerpers voorop.

Nokia heeft veel nieuwe ideeën laten zien die het bedrijf misschien wel gaat uitwerken in echte telefoons. Het is altijd leuk om te zien wat er mogelijk kan zijn in de toekomst en met het Nokia Twist concept laat Nokia zien dat die toekomst nu is begonnen.

Nokia Twist concept

 

Nokia Twist concept

 

Nokia Twist concept

 

Nokia Twist concept

 

Nokia Twist concept

 

Nokia Twist concept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters